Rodi

Autobedrijf Marc van der Molen in nieuwe handen

Marcel Pijlman, Rob de Dreu en Jeroen Stegerman (v.l.n.r.) nemen Autobedrijf Marc van der Molen over en gaan verder onder de naam Autobedrijf De Dreu. (Foto: Vincent de Vries/RM)

ENKHUIZEN - Na ruim veertig jaar dealerschap hebben Marc en Ella van der Molen van Autobedrijf Marc van der Molen het stokje overgedragen aan drie enthousiastelingen: Rob de Dreu, Jeroen Stegerman en Marcel Pijlman. "Hoewel de mensen aan het roer én de naam veranderen, blijven de laagdrempeligheid, klantvriendelijkheid en West-Friese mentaliteit behouden", benadrukt Rob. "Net als het personeel trouwens!" De zaak aan Trompet 6 in Enkhuizen is sinds 1 december actief onder de naam Autobedrijf De Dreu.


De overname kwam toevalligerwijs ter sprake tijdens een gesprek tussen Marc en Rob, eerder dit jaar. "Pratend over Marc z'n leeftijd vroeg ik hem wanneer hij in gedachte had om van zijn welverdiende pensioen te genieten. Daarop vroeg hij: weet jij een overnamekandidaat? Nou, zei ik, daar wil ik wel over nadenken." Rob is zeventien jaar Seat-dealer geweest, met autozaken in Enkhuizen en Hoorn. "Deze verkocht ik in 2013, waarna ik een aantal jaren werkte bij Van der Linden Van Sprankhuizen. Toch begon het ondernemerschap weer te kriebelen. Ik wist dat mijn ex-collega's Marcel Pijlman en Jeroen Stegerman - die vijftien jaar bij mij werkten als respectievelijk financieel medewerker en verkoper - ook de wens hadden om voor zichzelf te beginnen. Samen besloten we deze kans te grijpen! De zaak draagt dus mijn naam, maar met z'n drieën vormen we de directie." Het autobedrijf blijft dé Kia- en Volvo-specialist in de regio. "Ook blijven we op deze locatie zitten: mooi en compact. Overigens kunnen mensen voor de in- en verkoop van álle nieuwe en gebruikte auto's bij ons terecht. En dat geldt ook voor reparatie, onderhoud en schadeherstelwerkzaamheden."

Avontuur

Hoewel de komende weken de laatste puntjes nog op de i worden gezet, zijn de mannen al vol overgave gestart met Autobedrijf De Dreu. "Uiteraard met gezonde spanning, maar vooral met heel veel enthousiasme. Het is erg leuk om met z'n drieën aan dit avontuur te beginnen; en prettig ook om dit met elkaar te doen. Gezamenlijk hebben we 75 jaar ervaring dus daar kunnen we alleen maar van profiteren. Marc en Ella kunnen met een gerust hart genieten van hun welverdiende pensioen!"
Nieuwsgierig geworden? Kom gerust langs in de showroom van Autobedrijf De Dreu, Trompet 6 in Enkhuizen. Meer informatie: 0228-317760.

Artikel geplaatst op woensdag 13 december 2017 - 13:12