Rodi

Een nieuwe uitgave van 'Kronieken van Enkhuizen'

(Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - Na het succes van de vorige drie Kronieken van Enkhuizen kwamen er de laatste jaren talloze verzoeken binnen om weer een nieuwe Kroniek uit te geven. Na het daverende succes van het theaterstuk ‘De Thuishaaldertjes’, met een mooi stukje Enkhuizer geschiedenis, werd de roep om een nieuwe Kroniek van Enkhuizen alleen maar groter. De (Enkhuizer) geschiedenis leeft!


Deze uitgave van de Kroniek van Enkhuizen bevat een compilatie van artikelen die Klaas Koeman de afgelopen tien jaar heeft geschreven in het Noordhollands Dagblad, De Enkhuizer Courant. Naast de artikelen van Klaas heeft Frans van Leeuwen artikelen geselecteerd uit de begin jaren zestig, gepubliceerd in de Enkhuizer Courant. Net als de voorgaande kranten, die een vaste periode kende, zal de nieuwe Kroniek de periode 1870-1965 beslaan. Een mooi stukje geschiedenis met onder andere aandacht voor illustere Enkhuizers zoals Kees Stapel. Maar ook de bouwplannen voor ‘De Nieuwe Doelen’, de hel van het noorden in ‘63, de visie op de stad door Johan Rijfkogel anno 1964 en nog vele meer nieuws en feiten. Maar natuurlijk ook al die kleine/grote gebeurtenissen in de stad, die al lang in de achterkamertjes van ieders geheugen zijn beland, maken de ‘Courant’ De Kroniek van Enkhuizen zo leuk. Ook de verwikkelingen en roddeltjes op zijn Henkuzers geschreven en in die tijd opgetekend door ‘Garrut’ (journalist Gerhard Stavenuiter) in zijn column het ‘Henkhuzer kwartiertje’ ontbreken zeker niet.
De Kroniek wordt komend weekend huis-aan-huis verspreid in Enkhuizen. Tevens kunnen belangstellenden de krant komende zaterdag tussen 11.00 en 13.00 uur bemachtigen op de hoek Westerstraat - Venedie.

Artikel geplaatst op maandag 11 december 2017 - 12:24