Rodi

Dagverse visschotels bij Jan & Erna

Jan, zijn vrouw Erna en het hele team van de Volendamse Visspeciaalzaak Jan & Erna staan klaar om in de decembermaand dagverse visschotels te leveren, mét natuurlijk ook vers gesneden haring. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - Bij de Volendamse Visspeciaalzaak Jan & Erna in het Koperwiekplein is het een drukte van belang. Vele mensen komen langs om vislekkernijen voor de kerstdagen te bestellen. "Maar ondanks de drukte nemen we altijd de tijd om samen met de klant de kerstbestellingen aan een tafeltje op te nemen", vertelt Jan. "Vooral de visschotels doen het zoals elk jaar erg goed."

De visschotels worden bij Jan & Erna met zorg samengesteld. "Desgewenst kunnen klanten de schotels afhalen op eerste kerstdag tussen 10.00 en 11.00 uur. Zo kunnen we de haring vers snijden en op de schaal leggen, zoals we normaal gesproken ook altijd de haring ter plekke en dus zo vers mogelijk schoonmaken. Wel is het belangrijk dat mensen tijdig hun bestelling doorgeven; dan kunnen wij daar op inspelen." Zondag 24 december is de winkel extra geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Kreeft

Iedere morgen gaat Jan naar de veiling om verse vis te halen. "Rond deze periode koop ik natuurlijk nóg uitgebreider in, met verse oesters, zeewolf, kreeften, duivels, verse gamba's en noem maar op. Genoeg keuze voor een uitgebreide schotel of culinair kerstdiner!" Natuurlijk zijn bij de visspeciaalzaak tevens andere - allen zelfbereide - producten verkrijgbaar zoals visbamie, jambalaya, paëlla, een vispotje, een vis-trio; een greep uit de vele specialiteiten om je vingers bij af te likken. "Ook lekker voor rond de jaarwisseling! Oudejaarsdag - zondag 31 december - zijn we geopend van 10.00 tot 17.00 uur."

Visspeciaalzaak Jan & Erna is gevestigd in winkelcentrum Koperwiekplein en telefonisch bereikbaar op 0228-319700.

Artikel geplaatst op woensdag 20 december 2017 - 11:11