Rodi

Tien jaar De Brug Mediation-Familiemediation

Ben van Wijk en Paula de Vries van De Brug Mediation-Familiemediation. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - De Brug Mediation-Familiemediation viert deze maand zijn tienjarig bestaan. In 2007 heeft Ben van Wijk, MfN-registermediator-Familiemediator, zich gevestigd in Enkhuizen. In 2009 vond de eerste uitbreiding plaats met een kantoor in Hoorn. Het aantal aanvragen voor mediation is in de tussenliggende jaren flink toegenomen. Op 1 juli 2016 is Ben een samenwerking aangegaan met Paula de Vries, eveneens MfN-registermediator-Familiemediator. Beiden houden kantoor in zowel Hoorn als Enkhuizen.


Omdat beide mediators zowel MfN-geregistreerd zijn als een specialisatie in Familiemediation hebben, is De Brug-Mediation aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand en het Juridisch loket. Dit houdt in dat mensen met een lager inkomen in aanmerking kunnen komen voor tegemoetkoming in de kosten van het mediationproces en zij alleen een geringe eigen bijdrage hoeven te betalen. Dit maakt mediation voor iedereen toegankelijk. Zij bemiddelen bij elk conflict, klein of groot, maar hebben een specialisatie in familieconflicten zoals echtscheidingen, beëindiging samenleving, opstellen van een ouderschapsplan, omgangsregeling en alimentatie berekenen. Daarnaast hebben beiden zich gespecialiseerd in Nalatenschapsmediation.
Mediation is het door partijen zelf gezamenlijk oplossen van hun conflict via bemiddeling door een onafhankelijke derde, de mediator. Vrijwel elk geschil heeft een oplossing die aanvaardbaar is voor betrokken partijen. Vaak zien de beide partijen de oplossingen niet, omdat zij midden in het conflict zitten. Hulp van een mediator kan daar verandering in brengen. De mediator brengt de communicatie weer op gang waardoor er mogelijkheden komen om aan oplossingen te denken. Mediation is bij uitstek geschikt voor familiekwesties.
Ben en Paula beantwoorden graag ieders vragen. Neem gerust contact op: Ben van Wijk via 06-13373284, Paula de Vries via 06-51899555 of mail naar info@debrug-mediation.nl. Meer informatie: www.debrug-mediation.nl.

Artikel geplaatst op maandag 18 december 2017 - 10:51