Rodi

Belangrijke kunstenaars centraal bij Cinema Enkhuizen

Woensdag 17 januari start de reeks met Hieronymus Bosch. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - Kunstliefhebbers opgelet! Cinema Enkhuizen vertoont de komende maanden de reeks Exhibition on Screen. Dit is een reeks van films waarin een kunstenaar centraal staat. Namen zoals Monet, Bosch, Vermeer en Cezanne staan op het programma, maar ook Hockney en Michelangelo. De films worden ingeleid door kunsthistoricus Jeroen Damen.


Woensdag 17 januari om 20.00 uur start de reeks met Hieronymus Bosch. De filmkijker bezoekt The Curious World of Hieronymus Bosch, de veelgeprezen tentoonstelling ‘Visioenen van een genie’ in Het Noordbrabants Museum. De film is een duik in de levendige verbeelding van een waar visionair. Wie was Hieronymus Bosch? Waarom resoneren zijn vreemde en fantastische schilderijen nu meer dan ooit bij kunstliefhebbers? Hoe weet hij de kloof tussen de middeleeuwen en de renaissance te overbruggen? Waar kwamen zijn onconventionele en tijdloze creaties vandaan? I
In de opvolgende maanden komen andere bekende kunstenaars aan bod. Meer informatie en kaartverkoop via www.cinemaenkhuizen.nl. Entreeprijs 10 euro, inclusief een kopje koffie of thee voor de voorstelling. Telefonisch reserveren is dagelijks mogelijk tussen 10.00 en 12.00 uur via 0229-232296.

Artikel geplaatst op vrijdag 12 januari 2018 - 12:10