Rodi

Oogwereld Van der Klei onderzoekt ogen tot in kleinste detail

De EasyScan brengt tot in het kleinste detail de achterkant van het oog in beeld. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - Innovatie is niet vanzelfsprekend in de oogoptiek. Echter Oogwereld Van der Klei zet al honderd jaar innovatieve en vernieuwende maatregelen in in de winkel. Dit resulteert in goede oogzorg voor alle klanten.


De nieuwste aanwinst is de EasyScan. Een retinacamera die tot in het kleinste detail de achterkant van het oog (het netvlies) fotografeert en in beeld brengt. Zo kunnen veranderingen of afwijkingen op het netvlies vastgesteld worden. Hierdoor kunnen preventieve maatregelen worden genomen en stappen worden gezet om de conditie van het netvlies te verbeteren. “Het is belangrijk dat wij complete oogzorg bieden. Alleen het opmeten van de oogafwijking maakt ons nog geen goede oogzorgprofessional. Ik wil zeker weten dat er geen verborgen gebreken zijn die ik had kunnen herkennen. Natuurlijk willen wij niet de taak van de oogarts overnemen, maar het helpt wel als er sprake is van acute zorgbehoefte en klanten met spoed doorverwezen kunnen worden”, aldus Edwin Jans, vestigingsmanager van Oogwereld Van der Klei.
Tijdens een oogmeetkundig onderzoek wordt de voorkant van het oog gemeten, maar de EasyScan meet de achterkant van het oog, het netvlies. Het doel van deze scan is om de kleinste afwijkingen op te sporen. Denk aan maculadegeneratie, glaucoom, diabetesafwijkingen of schade door UV-licht of blauw licht van elektrische apparaten (zoals de smartphone, tablet en computer). Eventuele veranderingen in het netvlies worden bijgehouden, zodat op tijd kan worden ingegrepen. Na drie minuten meten, kunnen de foto’s gecontroleerd worden. Edwin vindt het belangrijk om alles wat hij ziet goed uit te leggen: “Ik wil dat onze klanten weten waar wij het over hebben en begrijpen hoe het oog werkt. Zo kunnen wij onze klanten laten inzien hoe belangrijk het is om hun ogen te beschermen.” Met de EasyScan hebben Edwin en zijn team weer een stap vooruit gezet in het leveren van goede en preventieve oogzorg. Geïnteresseerden zijn welkom in de winkel in Enkhuizen aan Westerstraat 41, of bel 0228-312002.

Artikel geplaatst op vrijdag 19 januari 2018 - 10:42