Rodi

Kom naar de gratis Wegwijsbeurs

ENKHUIZEN - In De Nieuwe Doelen aan Spoortstraat 2 in Enkhuizen vindt zaterdag 3 maart een gratis Wegwijsbeurs plaats. Van 11.00 tot 15.00 uur kunnen belangstellenden hier terecht voor informatie over regels, voorzieningen, hulp en kunnen bezoekers tegelijkertijd hun meegebrachte kapotte spullen laten repareren in het Repair Café.


Mensen die recht hebben op voorzieningen moeten hier eenvoudig toegang toe hebben en dat is niet altijd het geval. Want het blijkt dat veel mensen, die voor voorzieningen in aanmerking komen, slecht op de hoogte zijn van de verschillende mogelijkheden om aanspraak te maken op bestaande regelingen die speciaal voor hen zijn opgezet. Vaak weet men de weg gewoon niet of verdwaalt men in een woud van regels. En zo wordt veel geld niet gebruikt dat wel degelijk voor hen beschikbaar is. Uit onderzoek bij verschillende hulpdiensten is gebleken dat er grote behoefte is naar hulp en informatie. Om aan deze vraag te voldoen en mensen op weg te helpen is deze Wegwijsbeurs georganiseerd. Alle inwoners van Enkhuizen en Stede Broec zijn van harte uitgenodigd.
Het financieel even moeilijk of op zoek naar raad of advies? Meer dan twintig organisaties en instellingen presenteren zich op deze aantrekkelijke en informatieve Wegwijsbeurs. Deelnemers zijn bijvoorbeeld Mee/de Wering, de Sociaal raadsvrouw, Stichting Leergeld, Kinderkleding ruilwinkel, Stichting Helpende Handen, WerkSaam, Repair Café, Seniorenschool, Stichting Vakantiespelen en de SP hulpdienst. Allemaal staan ze klaar om de beste ondersteuning en de handigste weetjes te geven. Omlijst met muziek en kinderen kunnen geschminkt worden of zich vermaken in de teken- en kleurhoek. Toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.westfrieslandoost.sp.nl of mail naar enkhuizen@sp.nl.

Artikel geplaatst op vrijdag 23 februari 2018 - 12:16