Rodi

Voorjaar bij restaurant de Egelantier

Geniet van de met zorg bereide gerechten van de Egelantier. (Foto: aangeleverd)

WIJDENES - Laat het voorjaar maar komen, haal de fietsen uit de schuur, zet de schoenen in het vet; bij de Egelantier staat het terras klaar om lekker bij te komen van een fiets- of wandeltocht langs de dijk tussen Hoorn en Enkhuizen. Met een heerlijk kopje koffie met huisgemaakte appeltaart of een lunch in het zonnetje is het genieten van de landelijke omgeving om vervolgens de tocht weer voort te zetten.


Ook voor het diner kunnen gasten bij de Egelantier heerlijk rond de openhaard - en als de dagen weer lengen op het terras - genieten van de met zorg bereide gerechten van de kaart. Verder worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals wijn- en portproeverijen. Maandag 26 maart staat een wijnproeverij met als thema 'voorjaar' op het programma. De ideale gelegenheid om wijnen te proeven voor de lente en de zomer. De proeverij wordt begeleid door Rob van Bodegom van De Wijnkelder uit Almere. Hij heeft een selectie wijnen uitgezocht bij het viergangenmenu dat Henk en Annette van de Egelantier hebben samengesteld. Voor veertig euro per persoon gaan de deelnemers van de proeverij een gezellige, culinaire en educatieve avond tegemoet. Naderhand zijn de geproefde wijnen te bestellen.
Eerste paasdag komt de Egelantier met een 'high lunch', een combinatie van een lunch en high tea voor 19,50 euro per persoon. Begin met een kopje soep, gevolgd door lekkere broodjes met diverse soorten beleg, heerlijke koude en warme gerechtjes. Natuurlijk mag een roereitje niet ontbreken. Geniet bij de koffie of thee van diverse zoetigheden. Deze high lunch is van 13.00 tot 16.00 uur. Zowel eerste als tweede paasdag kunnen gasten terecht voor een paasdiner. Geniet van een vijfgangenmenu voor 34,50 euro per persoon.
Reserveren: 0229-501286 of info@egelantier.net. De Egelantier is te vinden aan 't Wuiver 32 in Wijdenes.

Artikel geplaatst op zondag 18 maart 2018 - 06:00