Rodi

Oog voor Optiek viert tienjarig jubileum

Arjan, Sigrid en Maarten (v.l.n.r.) vieren deze maand het tienjarig bestaan van Oog voor Optiek. (Foto: Vincent de Vries/RM)

ENKHUIZEN - Oog voor Optiek in Enkhuizen viert deze maand haar tienjarig bestaan. "Dat vieren we met leuke acties", vertelt Maarten Vossen, die tien jaar terug samen met Arjan Hekman de zaak startte.


Zeilvrienden Maarten en Arjan werkten beiden al in de brillenbranche toen ze plannen maakten om samen een optiekwinkel te beginnen. "Arjan werkte als opticien, maar wilde graag in het hogere segment voor zichzelf aan de slag. Ik was werkzaam als optometrist en zag zo'n stap ook wel zitten. Aan de Westerstraat 102 openden we even later de deuren van Oog voor Optiek." In die tien jaar is er veel veranderd, merken ook Maarten en Arjan. "Met de nieuwste apparatuur kunnen we nu veel meer meten dan tien jaar terug. Bijvoorbeeld de individuele stand van de ogen, rekeninghoudend met iemands houding, zodat bij een multifocale bril de glazen zo worden ingeslepen dat de brileigenaar precies in het goede gebied kijkt. Dat wordt lang niet overal gedaan, waardoor mensen soms niet kunnen wennen aan een multifocale bril. Maar ook vragen we naar iemands levensinvulling: zit je op kantoor, sport je veel, rijd je veel auto; allemaal zaken waar we rekening mee houden zodat we het beste uit een bril kunnen halen. En: ook contactlenzen kunnen wij multifocaal laten aanmeten; net als lenzen die droge ogen voorkomen. Vaak worden 'one size fits all'-lenzen aangeboden, maar die zijn lang niet voor iedereen geschikt."
Oog voor Optiek heeft fulltime een optometrist in huis. "Dat is best uniek. Iedereen mag oogmetingen doen, maar als optometrist heb je erkende HBO-papieren nodig en kun je bepalen of iemand doorverwezen moet worden naar de huis- of oogarts, of dat een oplossing gezocht kan worden binnen het brillen- en lenzensegment." Qua monturen onderscheidt Oog voor Optiek zich eveneens. "Bijvoorbeeld met monturen van Face a Face, L.A. Eyeworks en Anne & Valentin. En de monturen passen we goed af zodat de bril niet zakt of knelt. Die nazorg is natuurlijk ook heel belangrijk!"
Tien jaar terug startte Oog voor Optiek met nul klanten. Inmiddels tikt het vaste-klantenbestand de 5500 aan. Vanwege toenemende drukte is vorig jaar Sigrid aan het team toegevoegd. "Een welkome aanvulling. Samen blijven we ook de komende jaren - met altijd de nieuwste technieken - onze missie uitvoeren: het beste voor de ogen!"
Vanwege het tienjarig jubileum profiteren klanten in de maand april van korting: honderd euro bij aanschaf van een multifocale bril en vijftig euro bij de aanschaf van een enkelvoudige bril. Klanten krijgen bovendien iets lekkers mee naar huis! Oog voor Optiek is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur; op zaterdag tot 17.00 uur. Meer informatie: 0228-322840 of www.oogvooroptiek.nl.

Artikel geplaatst op woensdag 04 april 2018 - 14:39