Rodi

Inloopochtend bij De Peutertuin

Eens kennismaken met de visie van Maria Montessori op het jonge kind en hoe de leidsters van De Peutertuin daar met de peuters mee omgaan? Kom dan naar de inloopochtend. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - Montessori-peutergroep De Peutertuin opent maandagmorgen 16 april haar deuren aan de Goudenregenstraat 29 in Enkhuizen voor iedereen die wel eens wil komen kijken. Dit jaar is het vijf jaar geleden dat de Peutertuin een tweede locatie heeft geopend. Eens kennismaken met de visie van Maria Montessori op het jonge kind en hoe de leidsters daar met de peuters mee omgaan? Kom dan maandag 16 april eens kijken tussen 9.00 en 11.00 uur.


Montessori-basisschool 'De Wegwijzer' is een begrip in Enkhuizen. In 2005 is Montessori-peuterspeelzaal 'De Peutertuin' opgericht als aanvulling op het peuterspeelzaalaanbod in de regio. De visie van Maria Montessori op het jonge kind begint bij twee jaar. Op De Peutertuin volgen ze deze visie en wordt er gewerkt vanuit de behoefte van het kind, en dit is vooral ‘leer het mij zelf te doen’. De leidsters bieden hier veel ruimte voor binnen het ritme en de activiteiten van de dag.
Sinds 1 januari 2018 valt het peuterspeelzaalwerk onder de wetgeving van de kinderopvang. Dit betekent dat er nu twee gediplomeerde leidsters op een groep van meer dan acht kinderen zijn. De Peutertuin heeft ervoor gekozen om ook een vrijwillige groepshulp in te zetten op de groepen. Dit heeft tot gevolg dat de leidsters nog meer tijd hebben voor de begeleiding van de kinderen. Het biedt de ouders ook de mogelijkheid om kinderopvangtoeslag aan te vragen bij de Belastingdienst. Voor peuters van ouders die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag, draagt de gemeente bij in de kosten voor twee dagdelen per week.
Er zijn altijd nieuwe ontwikkelingen binnen het peuterwerk. De Peutertuin heeft een VVE-certificering en de leidsters die nog geen VVE-certificaat hadden zullen deze in juni behaald hebben. Hier meer over weten en hoe het er in de praktijk uitziet? Kom dan 16 april tussen 9.00 en 11.00 uur naar de inloopochtend aan de Goudenregenstraat 29 in Enkhuizen (neem dan de ingang aan het eind van de Elzenbaan).

Artikel geplaatst op donderdag 05 april 2018 - 10:26