Rodi

Winnaar Cameretten in Theater Het Postkantoor

Cabaretier Pieter Verelst is zaterdag 14 april te zien in Theater Het Postkantoor met zijn voorstelling 'Mijn broer en ik'. (Foto: Giel Domen)

BOVENKARSPEL - Cabaretier Pieter Verelst won in 2015 op het Groninger Studenten Cabaret Festival zowel de persoonlijkheids- als de juryprijs voor zijn programma ‘Mijn broer en ik’. Volgens het juryrapport verraste Verelst van de eerste tot de laatste seconde, van zijn spannende opkomst tot zijn gevoelig slot. Daarna sleepte hij in 2016 ook nog de juryprijs van Cameretten in de wacht: "Pieter vertelt geen verhalen, hij beeldt ze uit. Hij zit lekker in zijn energie en maakt goed gebruik van zijn atletische lichaam. Dat geeft zijn voorstelling een prettige dynamiek, die naadloos aansluit op de grillige inhoud.”


Zaterdag 14 april is Pieter met zijn voorstelling, die inmiddels is uitgegroeid tot een avondvullende voorstelling, te zien in Theater Het Postkantoor in Bovenkarspel. Hij vertelt een bizar en absurdistisch verhaal over zijn jeugd, die hij samen met zijn (al dan niet bestaande) broer doorbracht in een saai dorpje in Vlaanderen. Samen gaan ze die saaiheid te lijf. Meer informatie: www.hetpostkantoor.info.
De situaties waarin Verelst zichzelf terecht laat komen zijn absurdistisch grappig en telkens als je denkt 'dat was de clou' komt er weer een grap overheen. De energie, het absurdistische van het verhaal, het bijzondere taalgebruik, maken van 'Mijn broer en ik' een cabaretvoorstelling die ik niet heb willen missen. - Theaterkrant ****
Zelden was comedy zo spannend en onvoorspelbaar als in de debuutvoorstelling van Pieter Verelst. - De Standaard *****

Artikel geplaatst op maandag 09 april 2018 - 10:17