Rodi

'Langer Thuis met Univé' centraal tijdens diner

Saskia Glas van Univé Hollands Noorden vertelde aan senioren uit Bovenkarspel en omgeving over een nieuwe dienst: 'Langer Thuis met Univé'. (Foto: aangeleverd)

BOVENKARSPEL - Dat mensen steeds ouder worden en de vergrijzing toeneemt, is voor de meeste mensen geen nieuws. Dat senioren minder vaak buiten komen en vereenzamen ook niet. Speciaal over dit onderwerp verzorgde Univé Hollands Noorden samen met GoedenDoelenDinnerbon een gezellig diner in Hét Postkantoor in Bovenkarspel.


Senioren uit Bovenkarspel en omgeving werden uitgenodigd voor een buffet. Saskia Glas van Univé Hollands Noorden vertelde over een nieuwe dienst: Langer Thuis met Univé. Deze dienst biedt uitkomst voor mensen die op zoek zijn naar wat extra hulp om langer zelfstandig thuis te blijven wonen en familie en vrienden niet lastig willen vallen. De Langer Thuis-coach helpt bijvoorbeeld bij het inschakelen van een administratieve hulp of hulp in en om het huis.
In kleine groepjes werd er gezellig gegeten en gepraat. Veel aanwezigen gaven aan het allemaal nog wel zelf te redden, al dan niet met hulp van de kinderen. Grote gezinnen met twaalf kinderen zoals vroeger zijn er niet meer en veel kinderen hebben een eigen gezin en een fulltimebaan. De vraag om hulp is daardoor toch wel lastig. Ook vraagt de West-Fries niet zo snel om hulp. Maar wat als de partner wegvalt? Of als het allemaal toch niet meer zo makkelijk gaat? Dan is het toch wel fijn als er iemand is die de routes kent en goede contacten heeft met leveranciers. De avond werd afgesloten met een 'Ik hou van Holland'-spel. Er werd gestreden om de eer per tafel en door de deelnemers fanatiek meegedaan. Tijdens de muziekronde werd er spontaan gedanst.
Meer weten over 'Langer Thuis met Univé'? Neem dan contact op met Langer Thuis-coach Saskia Glas via 0227-549810 of kom langs in de Univé-winkel in Bovenkarspel.

Artikel geplaatst op maandag 16 april 2018 - 13:43