Rodi

Jaarmarkt Bovenkarspel

BOVENKARSPEL - Ruim dertig verschillende kooplieden presenteren zich maandag 21 mei - tweede pinksterdag - op de jaarmarkt in Bovenkarspel. De markt is weer helemaal volgeboekt met 240 kramen. Van anti-condensdoeken en stofzuigermondjes en van magnetische raamwissers tot epileerapparaten; op de jaarmarkt wordt van alles te koop aangeboden. De opstelling van de markt is op de zuidelijke parkeerterreinen en de hele Stationsweg aansluitend tot Hét Postkantoor.


Gevoel voor humor en een rappe tong zijn de vrolijke noten die het standwerken tot een aparte kunst maken. Op de jaarmarkt loopt een deskundige jury rond, onder leiding van oud-topscheidsrechter Roelof Luinge, die deze eigenschappen beoordeelt en een winnaar kiest. De winnaar wordt na de jaarmarkt gehuldigd in Hét Postkantoor, krijgt een mooie bokaal en mag zich voor een jaar de koning van de standwerkers noemen.
Op het verblijfsterrein voor het gemeentehuis kunnen bezoekers zich tegoed doen aan een heerlijke gebraden worst. Ook voor een drankje of kopje koffie kunnen zij hier terecht. In Hét Postkantoor zijn tijdens de jaarmarkt diverse activiteiten, met onder meer optredens van regionale muzikanten. Verder is er tijdens de jaarmarkt een taartenbakwedstrijd. Deelnemers worden uitgedaagd om thuis de lekkerste en mooiste taart te bakken. De jury bestaat uit enthousiaste bezoekers die de taarten komen proeven en beoordelen. De bakker van de best beoordeelde taart wint een gratis deelname aan een kookworkshop in de Kookstudio in 't Stadsplein. Deelnemers kunnen zich tot donderdag 17 mei aanmelden via www.tstadsplein.nl.
Ook dit jaar organiseert de historische vereniging Oud Stede Broec een fototentoonstelling. Het thema voor dit jaar is 'schoolfoto's'. Uit de drie dorpen van de gemeente Stede Broec worden ongeveer 150 foto’s gepresenteerd uit de jaren vlak na de Tweede Wereldoorlog tot en met de jaren tachtig. Ook de Vrouwen van Nu hebben een stand in Hét Postkantoor. Hier geven zij informatie over workshops, de leeskringen, wandelgroep, fietsgroep, tuinclub, handwerkgroep en vele andere activiteiten. Het EHBO-team Stede Broec is aanwezig met een stand voor alle informatie over EHBO en AED.

Artikel geplaatst op zondag 13 mei 2018 - 06:00