Rodi

Vakantiegevoel op terras in Wijdenes
Restaurant De Egelantier viert twintigjarig bestaan

Annette Mudde en Henk Hoogland proosten op het jubileum. (Foto: Vincent de Vries/RM)

WIJDENES - Genieten van een smakelijke maaltijd in een gezellige omgeving? Restaurant De Egelantier in Wijdenes biedt deze mogelijkheid, en dat al twintig jaar lang. Het etablissement aan 't Wuiver in Wijdenes staat bekend om zijn gastvrijheid, persoonlijke aandacht en kwaliteit. Bij mooi weer is het op het ruime, overdekte terras heerlijk toeven. Genietend van het mooie uitzicht, het geluid van de vogeltjes en de rust ervaren gasten hier een echt vakantiegevoel. "En dat 'gewoon' in Wijdenes", lacht mede-eigenaar Annette Mudde.


Met een grote passie voor eten én gastvrijheid runnen Annette Mudde en Henk Hoogland al sinds 1998 het sfeervolle etablissement aan 't Wuiver. "We maken zoveel mogelijk gebruik van streekgebonden, duurzame en biologische producten die altijd vers zijn. Onze gerechten worden met zorg bereid, de kwaliteit van het eten staat bij ons voorop", benadrukt Annette. "De kaart, met een grote verscheidenheid aan gerechten, biedt voor ieder wat wils. Ook kinderen komen zeker aan hun trekken."

Zomeractiviteiten

In de zomermaanden presenteert De Egelantier in samenwerking met andere horecagelegenheden in de buurt diverse leuke activiteiten. De Scrabble Walk bijvoorbeeld. "Dit is een interactieve wandeltocht door Wijdenes en Oosterleek", legt Annette uit. "Onderweg verzamelen de wandelaars letters, waarmee ze aan het eind van de wandeling een mooi woord of complete zin kunnen maken. In oktober maken we bekend wie een cadeaubon van vijftig euro gewonnen heeft." Het Samen op Stap-arrangement is een fiets-foto-puzzeltocht van 24 kilometer. Onderweg krijgen de deelnemers op vier locaties een gerechtje. Aan het eind van het seizoen (half oktober) wordt een waardebon van honderd euro uitgereikt. Ten slotte biedt De Egelantier het Walking & Dining-arrangement, dat het hele jaar door te boeken is. De wandeling is acht kilometer lang en gaat langs monumentale huizen en stolpboerderijen. Bij terugkomst staan een kop heerlijke soep en een hoofdgerecht klaar. Ontdek op deze manier een stukje West-Friese cultuur in Wijdenes!
Om het twintigjarig jubileum te vieren, komt De Egelantier met een leuke actie: vrijdag 29 juni, zaterdag 30 juni en zondag 1 juli krijgen gasten twintig procent korting op de gerechten van de kaart. Let op: alleen op reservering onder vermelding van 'jubileumactie'. De Egelantier is gelegen aan 't Wuiver 32 in Wijdenes. Telefoon: 0229-501286. Het restaurant is geopend van woensdag tot en met zondag. In de maanden juli en augustus zijn gasten ook op dinsdag van harte welkom. Meer informatie: www.egelantier.net.

Artikel geplaatst op zondag 17 juni 2018 - 06:00