Rodi

Dick Beemster stopt met 'zijn' Intertoys

Dick Beemster: "Ik ben erg blij dat de winkel gewoon blijft bestaan." (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - De Intertoys aan de Westerstraat in Enkhuizen krijgt een andere eigenaar. Dick Beemster - al 42 jaar franchisenemer van deze speelgoedwinkel - heeft besloten te stoppen. "Ik ben 67 jaar en dus werd het tijd om een stap terug te doen", vertelt Dick. "De organisatie achter de Intertoys neemt de zaak over. Ook het personeel wordt overgenomen. Ik ben erg blij dat de winkel op deze manier gewoon blijft bestaan en voor zowel het personeel als de klanten alles nagenoeg hetzelfde blijft."


Dick heeft best lang over deze stap nagedacht. "Het is dubbel om zo'n beslissing te nemen. Ik heb dit zó lang gedaan. Toen ik begon waren er drie Intertoys-winkels in Nederland en kochten we samen in. Nu is Intertoys uitgegroeid tot een megagrote keten. Ook heb ik natuurlijk vele generaties in de winkel gehad: kinderen die opgroeien tot volwassenen en uiteindelijk weer met hun eigen kinderen bij ons binnenstappen. Als je dan terugkijkt, brengt dat best veel emotie met zich mee. Ik hou van het merk en van het product. Een product dat zelf ook een hele ontwikkeling heeft meegemaakt. Vroeger speelden meisjes tot hun veertiende jaar met hun poppen en jongens tot omstreeks dezelfde leeftijd met auto's. Nu is dat tot een jaartje of zes à zeven, maar dan komen de computerspellen al snel om de hoek kijken." Hoewel Dick het lastig vindt om zijn vertrouwde winkel uit handen te geven, kijkt hij ook uit naar meer vrije tijd. "Ik heb genoeg hobby's en interesses. Zo wil ik in ieder geval het schilderen gaan oppakken en ben ik nog actief binnen allerlei organisaties."
Vanaf woensdag 20 juni start bij Intertoys Beemster de actie 'Dick maakt schoon schip'. De producten in de winkel gaan met hoge kortingen de deur uit. "Voor mijn klanten nog een leuk toetje waar ze tot en met 23 juli van kunnen profiteren. Daarna begint de Intertoys met een schone lei en opent de keten een eigen winkel aan Westerstraat 103 (niet-franchise, red.). Bij deze wil ik alvast iedereen - en met name het personeel - bedanken voor alle mooie jaren!"

Artikel geplaatst op donderdag 21 juni 2018 - 14:25