Rodi

Skinproof de zomer door

Van de zon genieten is belangrijk, maar doe dit verstandig en bescherm de huid goed. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - De zomer is begonnen; laat die vakantie, ontspanning en vitamine D maar komen! Van de zon genieten is belangrijk, maar doe dit verstandig. Denk aan een goede zonnebrand met UVA- en UVB-filters met een juiste factor voor de huid. Vermijd hierin parfum; het versnelt huidveroudering en aanmaak van pigmentvlekken. Onthoud: geen enkele zonnebrand beschermt voor een hele dag!


Voor extra bescherming (dus geen vervanging) en voor vermindering van bestaande ‘schade’ zijn antioxidanten zoals vitamine C en E een must. Antioxidanten kunnen mensen via goede voeding binnenkrijgen, maar het is ook mogelijk om ze te smeren. Zoek daarom producten zoals een crème en/of zonnebrand met antioxidanten. Een zonnebril, hoed en kleding bieden tevens (deels) bescherming. Vergeet ook niet de schaduw op te zoeken tussen 12.00 en 15.00 uur.
Meer informatie of advies voor de eigen huid? Maak een afspraak met Laura Muskee van Huidtherapiepraktijk HuidOp1; zij helpt graag! Huidtherapiepraktijk HuidOp1 is gevestigd aan Wielewaal 13 in Enkhuizen. Meer informatie: 06-13513582, info@huidop1.nl of www.huidop1.nl.

Artikel geplaatst op maandag 25 juni 2018 - 11:06