Rodi

ELMO dé specialist op het gebied van elektrische mobiliteit

René Henrotte van ELMO (l) werkt samen met Hans Hoffer van Gruba auto & bandenservice. (Foto: aangeleverd)

GROOTEBROEK - In Grootebroek is een nieuw bedrijf geopend die zich volledig richt op de huidige ontwikkeling van mobiliteit: elektrisch scooter rijden! ELMO is, in samenwerking met Gruba, deze nieuwe trend van mobiliteit gestart. "Wij zijn dé merkdealer en specialist op het gebied van elektrische mobiliteit voor Drechterland en omstreken! Ons bedrijf is selectief distributeur van het in 2015 gelanceerde elektrische scootermerk NIU”, vertelt René Henrotte.

De NIU e-scooter is een honderd procent elektrische smartscooter van een innovatief Chinees bedrijf dat is opgericht door de voormalige CTO van Baidu (de Chinese Google) en een voormalig werknemer van Microsoft. "De missie van het bedrijf is om een hoge kwaliteit elektrische scooter te creëren met de nieuwste technologieën en design. NIU gebruikt de modernste lithium-ion batterijpakketten van Panasonic met een garantie van twee jaar. En door zijn lage gewicht van slechts tien kilogram kunnen mensen de NIU-batterij makkelijk dragen voor het opladen op kantoor of thuis. Het batterijpakket is volledig opgeladen binnen zes uur, levert een bereik van tachtig kilometer, of ongeveer vier dagen van normaal stadsgebruik (bij een gemiddelde snelheid van 20km/u, red.). De scooter kan bovendien worden opgeladen via elk standaard stopcontact met de losse lader. De Bosch-motor van 1500W en een piek van 2400w brengt de NIU-scooter in luttele seconden naar zijn topsnelheid."
De NIU is een ware smartscooter die verbonden kan worden met een smartphone. "De NIU-app houdt de bestuurder op de hoogte over alles met betrekking tot de omstandigheden en status van de scooter, met bijvoorbeeld ook een anti-diefstalsysteem. De bestuurder wordt gewaarschuwd als de scooter wordt verplaatst en met GPS is het mogelijk om de positie van de scooter in real-time te traceren; hartstikke handig!" Tevens is elke NIU-scooter uitgerust met usb-poort en cruise control. De NIU elektrische scooter is momenteel leverbaar in twee modellen: de N1s en M1 pro. “Eind augustus wordt daar nog de M1 en de U1 aan toegevoegd; en medio november de N1s deliveryscooter, waar een ruime koffer op zit en dus ideaal is voor bezorgdiensten.” Alle modellen zijn leverbaar in brom (gele plaat, met helm) of snorfiets (blauwe plaat, zonder helm).
ELMO heeft niet alleen zijn showroom gevestigd in het pand van Gruba auto & bandenservice, maar Gruba verricht ook het onderhoud, eventuele schades, service en de garantie van de aankoop bij ELMO. “Een totaalpakket dus!"
Nieuwsgierig geworden naar deze innovatieve, elektrische NIU-scooter? Kom snel eens kijken in de showroom aan Industrieweg 44 in Grootebroek en maak een proefrit. Ontvang dan tevens een voucher voor twee tompoucen, af te halen bij Bakkerij Rood aan Westerstraat 81-83 in Enkhuizen. Meer informatie: www.elmo.store .

Artikel geplaatst op woensdag 11 juli 2018 - 11:08

Foto's