Rodi

Vaar mee met tocht van Amsterdam naar Zuiderzeemuseum

Geniet tijdens de boottocht van het weidse uitzicht vanaf het schip, het rustig voortbewegen op de golven en ondertussen een heerlijk hapje of drankje. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN / AMSTERDAM - Er is deze zomer natuurlijk genoeg te doen aan leuke activiteiten. Maar wie echt even een dagje er helemaal tussenuit wil en het gevoel wil hebben op een mini-vakantie te zijn geweest, kan in augustus meevaren van Amsterdam naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.


In de maand augustus vaart Rederij het IJ negen keer met het schip de Stortemelk vanaf Amsterdam Centraal Station naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Een prachtige ontspannen vaartocht van vier uur over het Markermeer, de voormalige Zuiderzee. Geen haast, maar lekker om je heen kijken en genieten van Nederland vanaf het water. Het Markermeer is een mooie plek om er even helemaal tussenuit te zijn. Het weidse uitzicht vanaf het schip, het rustig voortbewegen op de golven en ondertussen een heerlijk vers afgebakken broodje uit de keuken. Dat is wat Rob Aarnoudse, eigenaar van Rederij het IJ, wil meegeven aan zijn klanten. “Elke zomer proberen we een mooie culturele bestemming te vinden aan het Markermeer waar we mensen naar toe brengen vanaf Amsterdam. Dit jaar is dat het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen geworden. Een prachtige nostalgische plek waar ook nog eens het verhaal verteld wordt van de mensen die langs de Zuiderzee woonden. De zee die nu het Markermeer heet en waar wij overheen varen”, zegt Rob. “Daarnaast is de samenwerking met dit museum zeer prettig.” Via het museum is Rederij het IJ ook in contact gekomen met VVV in Enkhuizen en de organisatie Fietsrelax. Toeristen en inwoners van Enkhuizen kunnen nu ook via VVV Enkhuizen kaartjes kopen voor de boottocht die ‘s middags van Enkhuizen naar Amsterdam vaart. De organisatie Fietsrelax heeft een leuke fietsvakantie van drie dagen rondom de boottocht en het museum georganiseerd, inclusief overnachtingen in Enkhuizen en Amsterdam. Deze fietsvakanties starten op negen verschillende data in de maand augustus.
De boottocht wordt georganiseerd op het schip de Stortemelk, de voormalige veerboot van de Eigen Veerdienst Terschelling (EVT) die van Harlingen naar Terschelling voer. Het schip is omgebouwd tot een klassiek dagpassagiersschip met twee buitendekken, waaronder een groot panoramadek. Ook bij minder weer valt er vanuit de gezellige salons genoeg te zien en zijn er spelletjes aanwezig voor de kinderen.
Van 7 tot en met 26 augustus vertrekt het schip op dinsdag, donderdag en zondag om 10.00 uur vanaf Steiger 14 achter het Amsterdam Centraal Station. Rond 14.00 uur komt het schip aan in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Om 14.15 uur vertrekt het schip vanaf het Zuiderzeemuseum, via de extra opstapmogelijkheid in de Veerhaven om 14.30 uur (reserveren verplicht), weer richting Amsterdam. Rond 18.30 uur komt het schip aan in hartje Amsterdam, achter Amsterdam C.S. De kosten voor de boottocht inclusief entree tot het Zuiderzeemuseum zijn 32,50 euro voor volwassenen. Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar 17,50 euro. Museumjaarkaarthouders en Bankgiro Loterij VIP-kaarthouders betalen 19,50 euro. Kaarten zijn online te koop via www.rederijhetij.nl/minicruises. Contact opnemen met Rederij het IJ kan via info@rederijhetij.nl of 020-3417396.

Artikel geplaatst op woensdag 01 augustus 2018 - 16:56

Foto's