Rodi

Brandweer op visite bij Berend Botje

De kinderen van BSO Flosbeugel en BSO Hoeksteen vroegen de brandweermannen de oren van het lijf. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - De Brandweer van Enkhuizen kwam dinsdag 31 juli op bezoek bij de kinderen van BSO Berend Botje Flosbeugel en BSO Berend Botje Hoeksteen. Tijdens de zomervakantie hebben de kinderen het thema ‘Kleuren’. Elke week staat er een kleur centraal. De kinderen doen allerlei leuke activiteiten die passen bij de kleur. De kleur van de week wordt ook doorgevoerd in kleding en accessoires van iedereen die op de BSO aanwezig is. Een extra uitdaging dus, ook voor de pedagogisch medewerkers!


Vorige week stond in het teken van de kleur rood en daar past de brandweer natuurlijk perfect bij. De kinderen waren super enthousiast dat de brandweer langskwam. Ze mochten eerst vragen stellen. Zo waren ze erg benieuwd of deze brandweermannen ook bij de brand aanwezig waren op Basisschool Flosbeugel afgelopen jaar en of ze wel eens in aanraking zijn gekomen met asbest. Ze mochten ook de binnenkant van de brandweerauto bekijken. Daar werd de brandweermannen weer de oren van het lijf gevraagd over wat alle knopjes en lichtjes allemaal betekenen. Als afsluiter mocht de brandweerslang aan en konden de kinderen afkoelen onder de waterstraal. Er werden nog meer activiteiten ondernomen rondom de kleur rood, zoals het maken én eten van spaghetti en tomatensoep én een beauty dag.

Nog meer kleur!

De komende weken staan de kleuren geel, groen, blauw, zwart/wit en oranje nog centraal. Er volgen dus veel leuke en leerzame activiteiten. De kinderen gaan bijvoorbeeld nog varen, naar het Strandpaviljoen en over het blotevoetenpad lopen.

Artikel geplaatst op vrijdag 03 augustus 2018 - 13:05