Rodi

Gezelligheid tijdens Haringstadfestival

De Westerstraat wordt opgeluisterd met veel straattoneel en acteurs die het publiek bij hun act betrekken. (Foto: banjoman.nl)

ENKHUIZEN - In het kader van het promoten van de oude VOC-stad Enkhuizen wordt 22 en 29 augustus het Haringstadfestival gehouden, georganiseerd in opdracht van winkeliersvereniging WSE en uitgevoerd door Zuiderzeeambachten Enkhuizen en Marktevenementen.


De locatie van het Haringstadfestival is de Westerstraat en de Vijzelstraat. Tijdens dit festival worden - aansluitend aan de weekmarkt - vele marktkramen met leuke artikelen opgesteld. Daarnaast wordt de gehele Vijzelstraat ingericht met demonstraties van oude ambachten. De ambachtslieden kunnen bezoekers van alles vertellen! De Westerstraat wordt opgeluisterd met veel straattoneel en acteurs die het publiek bij hun act betrekken. Ook aan de kinderen is natuurlijk gedacht en tevens ontbreekt de ambachtelijke haringrokerij op dit evenement niet. Voor de muzikale omlijsting treden gedurende het evenement diverse shantykoren op.
Het is de bedoeling dat dit evenement jaarlijks wordt herhaald en wellicht - bij voldoende belangstelling - het aantal dagen wordt uitgebreid. Meer informatie: 06-20345158 of zuiderzeeambachten@quicknet.nl.

Artikel geplaatst op woensdag 22 augustus 2018 - 12:11

Foto's