Rodi

Gratis proeftrainingen in Streekbos

BOVENKARSPEL - Tijdens de 'Open Wandel Dagen' van de Sportwandelschool kunnen belangstellenden in september gratis meedoen aan een proeftraining Wandel Bootcamp, Sportief Wandelen, Nordic Walking of een training 'Beweeg Mee' in het Streekbos in Bovenkarspel. Deze worden gegeven door een speciaal opgeleide Allround Wandel Trainer.


Wandel Bootcamp is er voor iedereen die met vlotte wandelsnelheid (5-6 km p/u) kan wandelen, dit afgewisseld met veel spierversterkende oefeningen. Bij Sportief Wandelen is de wandelsnelheid 4-6 km per uur; ook met oefeningen, maar minder. Om aan Nordic Walking mee te kunnen doen is het wenselijk eerst een proeftraining te volgen, want met stokken wandelen is nog wel 'een dingetje', wat enige oefening vereist. Verder met Nordic Walking? Er zijn cursussen en trainingen. Speciale Beweeg Mee-groepen zijn e om ook mensen met een beperking in de gelegenheid te stellen om gezellig in groepsverband met elkaar te sporten. Er zijn meer pauzes en er wordt gewandeld in een tempo tussen 2-4 km per uur.
Deelnemen aan proeftrainingen kan zaterdag 8 september om 10.00 uur of op maandag 10 tot en met vrijdag 14 september om 10.00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom om deel te nemen aan deze één uur durende wandeltrainingen. Er wordt verzameld op de parkeerplaats van het Streekbospaviljoen IJgenweis aan Veilingweg 21 in Bovenkarspel. Aanmelden kan via info@sportwandelschool.nl of 0229-239447.

Wandeltrainer

De Sportwandelschool is voortdurend op zoek naar trainers en organiseert een opleiding tot Wandeltrainer. De opleiding duurt zes dagen en gaat van start met een introductiedag op zaterdag 1 september. Voor stageplaatsen wordt gezorgd. Na het volgen van de opleiding kan men aan de slag als trainer bij de Sportwandelschool. Trainers dienen wel affiniteit te hebben met de doelgroep. De opleiding vindt plaats in Hoorn. Aanmelden per e-mail: info@sportwandelschool.nl.

Artikel geplaatst op woensdag 29 augustus 2018 - 11:36