Rodi

Vishandel Van der Veen: walhalla voor visliefhebbers

Jan Papa, omringd door de medewerkers van Vishandel Van der Veen. (Foto: Rodi Media/MT)

ENKHUIZEN - Vroeger een rokerij, nu al jaren een viswinkel én eethuis. Vishandel Van der Veen aan de Bocht in Enkhuizen is hét adres voor visliefhebbers.


"Naast een harinkje of bijvoorbeeld een broodje paling, kunnen mensen hier ook terecht voor een overheerlijk vismenu of maaltijdschotel", vertelt eigenaar Jan Papa. "Op het terras hebben we 36 plaatsen om op neer te strijken en in ons eethuis kun je lekker rustig genieten van onze gerechten. Maar ook menu's afhalen is mogelijk. En heb je een feestje? We hebben diverse schotels in ons assortiment!"
Jan is sinds 2011 eigenaar van de viswinkel. "Vroeger was dit een rokerij, waar ik zelf ook jaren heb gewerkt. In de jaren tachtig verhuisde de rokerij naar een andere plek en is de boel hier omgetoverd tot winkel." Jan werkt sinds 2005 in de viswinkel, eerst als bedrijfsleider en nu als eigenaar. "Maar het pand is nog van de oorspronkelijke eigenaar. Het prettige is dat hij ook een horecagroothandel heeft en ons de lekkerste vis levert. We hebben dus altijd genoeg verse vis op voorraad. De versheid van onze producten vinden we heel belangrijk. Net als de bereiding; dat doen we ter plekke. Onze specialiteit? We steken overal evenveel energie in, maar we krijgen vaak complimenten over onze kibbeling. Daar likken mensen hun vingers bij af!"
Ook zin gekregen in een lekker visje of een uitgebreid menu? Kom dan zeker eens langs bij Vishandel Van der Veen aan de Bocht 1 in Enkhuizen. Telefoonnummer: 0228-312506.

Artikel geplaatst op vrijdag 24 augustus 2018 - 09:26