Rodi

Rookworst van Keurslager Hans Joosten pakt goud

(Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - Geen enkele rookworst is hetzelfde, maar als deze met liefde en vakmanschap is gemaakt, dan is dat te proeven. Tijdens de jaarlijkse rookworstkeuring van 5 september werd er door een vakbekwame jury een graadmeter gegeven aan de rookworst. Vol trots kan Keurslager Hans Joosten in Enkhuizen zeggen dat ze het predicaat 'goud' hebben gekregen!


Elk jaar weer steekt Keurslager Hans Joosten veel tijd in het perfectioneren van de worst. Deze wordt dan tijdens de landelijke keuring getest door een vakjury. “Het is altijd weer een spannend moment. Een goede rookworst is belangrijk in ons assortiment, dat ervaren de klanten ook zo”, vertelt Keurslager Joosten.
Elk jaar gaat Keurslager Hans Joosten voor de perfecte smaak en verbetert zijn recept. Er gaat nog wel een proces aan vooraf om de perfecte rookworst te maken. “We gebruiken scharrelvlees van het Livar varken. Met de juiste verhouding van vlees - niet te mager of te vet - en de samenstelling van de kruiden wordt onze rookworst gemaakt. Maar ook niet onbelangrijk: het roken, mooi goudbruin van kleur”, vertelt de gedreven ondernemer.

Proeven

Om te vieren dat het rookworstseizoen weer is begonnen, krijgen klanten van 8 tot en met 13 oktober de tweede rookworst gratis! "Het seizoen is daarmee, als het aan ons ligt, officieel geopend."
De Vereniging van Keurslagers organiseert elk jaar de keuring, waarbij een onafhankelijke vakjury de rookworsten blind beoordeelt op samenstelling, bite, smaak, kleur en geur. Naast een uitgebreid juryrapport ontvangen alle winnaars een certificaat.

Artikel geplaatst op woensdag 10 oktober 2018 - 11:16