Rodi

De Bacchanten: ook voor hondensporten

Bij De Bacchanten kunnen ook verschillende hondensporten beoefend worden, van recreatief tot wedstrijdniveau. (Foto: aangeleverd)

HEM - Hondenschool De Bacchanten in Hem is een vertrouwde naam in deze streek. Al heel lang draagt het zevenkoppige, volledig gecertificeerde en ervaren instructeursteam bij aan een beter begrip tussen hond en baas en leren ze de honden op een uiterst diervriendelijke manier dat luisteren leuk is. Minder bekend is dat er bij De Bacchanten ook verschillende hondensporten beoefend kunnen worden, van recreatief tot wedstrijdniveau.


'Behendigheid' is daar één van, het in hoog tempo afleggen van een hindernissenparcours door de hond. 'Hoopers' is een andere sport, die ook voor wat oudere en minder lenige honden te doen valt. En wat dacht je van 'Treibball', een soort schapendrijven maar dan met grote gymnastiekballen in plaats van schapen. Zo is er voor iedereen met een hond wel wat te beleven. En het mooie is: veel van deze sporten kunnen vanaf dit jaar in de winter lekker warm en droog binnen gedaan worden.
Na bijna een kwart eeuw is De Bacchanten nog lang niet uitontwikkeld. Er wordt momenteel hard gewerkt aan een samenwerkingverband waardoor de mogelijkheden in de toekomst alleen maar groter worden. Volgend jaar bestaat de Hondenschool 25 jaar, een mooie gelegenheid om weer eens een feestje te bouwen en de verdere plannen uit de doeken te doen! Meer informatie over De Bacchanten: www.hondenscholen.com.

Artikel geplaatst op maandag 15 oktober 2018 - 14:28