Rodi

Echte momenten verdienen een eerlijk cadeau

(Foto: aangeleverd)

BOVENKARSPEL - Bij de meeste mensen is het ondertussen al bekend dat de wereldwinkel staat voor eerlijke handel. De laatste jaren is daar een aantal extra aandachtspunten bijgekomen. "We richten onze aandacht nu ook op het milieu, we zijn een distributiepunt voor lokale fairtrade (via het Proevkantoor een eerlijke prijs voor de boeren in de eigen omgeving, red.), maar ook verkopen wij kaarten die gemaakt zijn door mensen met een handicap", laat Wereldwinkel Stede Broec weten. "Met andere woorden: er wordt gelet op menswaardige arbeidsomstandigheden, respect voor mens en milieu en een duurzame handelsrelatie, zowel lokaal als internationaal."


"Wat doen we nog meer? We organiseren voorlichtingsbijeenkomsten over het belang en de betekenis van fairtrade (eerlijke handel) op scholen en bij instellingen. We verzorgen kerstpakketten op maat voor bedrijven, maar ook voor de consument; op verzoek kunnen wij ook kerstmarkten organiseren. We organiseren tegen een kleine vergoeding wijnproeverijen en chocoladeworkshops. En: een deel van onze winst komt ten goede aan kleinschalige organisaties in onze regio die een project hebben in een ontwikkelingsland."

Black Friday

Vrijdag 23 november organiseert Wereldwinkel Stede Broec een speciale avondopenstelling in het kader van Black Friday. Van 19.30 tot 22.00 uur is iedereen van harte welkom in de winkel. "Tijdens deze avond kunt u gezellig door onze winkel lopen om de nieuwe collectie te bewonderen onder het genot van een hapje en een drankje. Met de feestdagen voor de deur vindt u bij ons mooie cadeaus en wat geeft nu leuker dan cadeaus die ook nog eerlijk geproduceerd zijn? Tevens ontvangt u op deze avond aanzienlijke kortingen; op alle non-food producten 20 procent (met uitzondering van Seepje, kaarten en boeken) en op alle food producten 10 procent. Ook zijn er speciale Black Friday-aanbiedingen waar de korting kan oplopen tot 40 procent (engelen en andere artikelen). Tot slot zijn er verschillende proeverijen van chocolade, kruiden en wijn én wordt natuurlijk uitleg gegeven over onze producten, onder andere over wierook, Seepje, kerstpakketten en wijn." Voor de eerste vijftig klanten die voor een minimum van 15 euro besteden, staat een leuke verrassing klaar!
Wereldwinkel Stede Broec - De Tuin 31 - Bovenkarspel - 0228-520012 - www.wwsb.nl - info@wwsb.nl - ook op Facebook en Twitter.

Artikel geplaatst op woensdag 14 november 2018 - 11:43