Rodi

KSM-Enkhuizen presenteert ‘Musical Movements X’

Het KSM presenteert binnenkort de tiende editie van de Musical Movements-showconcerten. (Foto: Ria van Gelderen)

ENKHUIZEN - Het Koninklijk Stedelijk Muziekkorps Enkhuizen (KSM) presenteert vrijdag 23 en zaterdag 24 november de tiende editie van de Musical Movements-showconcerten. De komende editie heeft als naam ‘X’ meegekregen, uiteraard met een knipoog naar het tienjarig jubileum.


De Musical Movements-concerten worden gehouden in de monumentale Westerkerk in Enkhuizen. Met professionele belichting biedt deze kerk een unieke entourage. Op een megascherm worden beelden bij de muziek vertoond, maar ook live-beelden van orkest en solisten. Bij elke editie van Musical Movements kiest KSM voor samenwerking met solisten uit de regio: Marianne Ligthart, Berber van der Sloot en Dorus Woestenburg verlenen vocale medewerking en Annah Posthumius soleert op viool.
KSM is een harmonie-orkest van ongeveer zestig leden uit Enkhuizen en wijde omgeving. De muzikanten spelen onder de bezielende leiding van dirigent Henk Ummels. De Musical Movements-concertserie trekt publiek uit de hele regio en per avond komen er vier- à vijfhonderd bezoekers. Bezoekers kunnen kiezen om het bezoek aan ‘Musical Movements X’ te combineren met een ‘Jubileumdiner’ in één van de door het KSM geselecteerde Enkhuizer restaurants in de buurt van de Westerkerk. Dat zijn: Restaurant ‘Tydloos’, Restaurant ‘Onder de Wester’, Restaurant-Lounge ‘Eighteen’ en ‘Dubbel & Dwars’ Kitchen & Bar.
Een ‘normale’ entreekaart kost 15 euro, een VIP-ticket met stoelreservering én pauzearrangement kost 30 euro en een VIP-ticket inclusief jubileumdiner kost 60 euro. Op de site www.ksmenkhuizen.nl staat meer informatie over de verschillende kaarten en jubileummenu’s. Via die site én leden van het KSM zijn alle soorten kaarten te bestellen. Verder is er voorverkoop van de 15 euro-tickets bij Boekhandel Smit in de Vijzelstraat. De Musical Movements-concerten beginnen om 20.00 uur en de kerk gaat om 19.30 uur open. Voor zover beschikbaar zijn er ook nog kaartjes (zonder plaatsreservering) te koop in de Westerkerk vóór aanvang van het concert.

Artikel geplaatst op donderdag 01 november 2018 - 13:52