Rodi

'Bij Dialogisch gaat het over wie je bént'

Petra Kooistra-Bakker in haar praktijkruimte Dialogisch, een praktijk voor therapie en coaching. (Foto: Rodi Media/EH)

GROOTEBROEK - Petra Kooistra heeft sinds 2014 een praktijk voor psychosociale ondersteuning, therapie en coaching in West-Friesland: Dialogisch. "In mijn praktijk ontvang ik jongeren en volwassenen die stress ervaren, niet lekker in hun vel zitten, zich somber voelen of levensvragen hebben. Daarnaast weten mensen die willen leren omgaan met ziekte, verlies en rouw mij goed te vinden."
"Vanaf jonge leeftijd wist ik dat ik met mensen wilde werken. Na het afronden van de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening ben ik zodoende als persoonlijk begeleider en later als cliëntondersteuner met mensen met een beperking gaan werken", vervolgt Petra. "Hier ontdekte ik dat tijd en écht contact met de ander zeer waardevol zijn. Gezien en gehoord worden zijn mijns inziens een van onze eerste levensbehoeften om goed te kunnen functioneren. In die tijd had ik zelf veel vragen waar ik niet uitkwam waardoor ik een afspraak maakte met een Gestalttherapeut . Daar werd ik gezien en gehoord en leerde ik met mijn vragen om te gaan. Mijn toenmalige Gestalttherapeut heeft mij aangemoedigd om zelf de vierjarige post-hbo-opleiding Gestalttherapie te volgen. Dat is voor mij de juiste keuze geweest."
"De Gestaltmethodiek is een actieve en ervaringsgerichte vorm van therapie of coaching. De focus tijdens de gesprekken ligt, naast de inhoud van de problemen, vooral op hoe problemen ervaren worden. Welke betekenis het heeft en hoe je hiermee omgaat. Hierdoor wordt het bewustzijn vergroot en helpt het om andere keuzes te kunnen maken. De eigen krachten worden aangeboord, zichtbaar en vergroot. Bij Dialogisch gaat het over wie je bént. Ieder mens is anders en zodoende bestaan er geen vaste antwoorden. Daarom gaan we samen door middel van gesprekken en kleine oefeningen op zoek naar de antwoorden."
Dialogisch is onder andere aangesloten bij de NVAGT en de RBCZ, waardoor vergoedingen vanuit de zorgverzekeraar mogelijk zijn. Nieuwsgierig geworden naar hetgeen Petra met haar praktijk Dialogisch - aan Industrieweg 46c in Grootebroek of aan de Verlengde Lageweg 19 in Hoorn - te bieden heeft? Neem contact op via 06-42590589 of petra@dialogisch.nl. Of kijk op www.dialogisch.nl.

Artikel geplaatst op woensdag 07 november 2018 - 12:30