Rodi

Merendeel ondernemers heeft onvoldoende tijd voor vernieuwing

Multicopy geeft bedrijven de grootsheid die ze verdienen met een Refresh Gesprek. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - Hoewel bijna tachtig procent van de ondernemers ideeën heeft om de onderneming (nog) succesvoller te maken, komen bijna zes op de tien ondernemers tijd tekort om al hun ambities voldoende ruimte te geven. Multicopy The Communication Company | Enkhuizen komt deze ondernemers tegemoet met het Refresh Gesprek. Zo ook Bakkerij Botman in Bovenkarspel. Van hun refresh is een documentaire gemaakt.


Ondernemers Jûrgen en Daniël Steltenpool: “Bij Multicopy Enkhuizen kregen we de laatste tijd steeds meer vragen van ondernemers die ons vroegen om met hen mee te denken. Ze zitten vol ideeën maar hebben niet de rust en ruimte om stil te staan bij wat ze nu precies willen bereiken én welke communicatiemiddelen ze hiervoor het beste kunnen inzetten. Grote bedrijven gaan hiervoor naar een reclamebureau, maar dat is voor bedrijven in het mkb vaak te hoog gegrepen. Als Multicopy-ondernemer begrijp ik hen als geen ander en we hebben de kennis in huis om hen verder te helpen."

Refresh Gesprek

“Met een Refresh Gesprek geven we de ondernemer inzicht in de echte uitdaging, het kloppende hart van de onderneming en de potentie voor meer succes. Vervolgens geven we hen de grootsheid die ze verdienen door hen te ondersteunen en te ontzorgen met communicatieproducten en -oplossingen waar de wereld van nu om vraagt.” Multicopy The Communication Company heeft onderzocht of deze vraag bij meer ondernemers leeft. Daarom heeft zij in samenwerking met Panelwizard een onderzoek gedaan onder ondernemers met 3-50 personeelsleden in Nederland. Daar kwam onder meer uit naar voren dat een kwart ziet dat de uitstraling naar de buitenwereld onvoldoende is meegegroeid met de tijd en het bedrijf. Zo kwamen ook Debbie en Nico Peereboom van Bakkerij Botman uit Bovenkarspel en Lutjebroek bij Multicopy Enkhuizen met de vraag voor een webshop. Tijdens het Refresh Gesprek bleek dat ze eigenlijk een inhaalslag willen maken. Ze hebben de bakkerij overgenomen van Debbie’s ouders, maar nog niet de tijd genomen om de boel aan te pakken. Wat ze eigenlijk willen is de winkel in Bovenkarspel aan de binnen- en buitenzijde eigentijdser en aantrekkelijker maken. Ze willen de ambachtelijkheid en de kwaliteit van de bakkerij uitstralen. Ook de doelstellingen worden in het gesprek duidelijk: herkenbaarheid, opvallen een loyaliteitsprogramma voor vaste klanten en het werven van nieuwe klanten. Met deze informatie is Multicopy Enkhuizen aan de slag gegaan. Het logo is opgefrist en de winkel is in een compleet nieuw jasje gestoken. Van de plafondplaten en de vitrine tot aan de vloertegels, vrijwel niets is onberoerd gelaten. Van de Refresh van Bakkerij Botman is een documentaire gemaakt. Deze film is te zien op de site van Multicopy: www.multicopy.nl/ik-wil-een-gesprek .
Multicopy Enkhuizen geeft ondernemers in de regio de kans om ook met een frisse blik naar hun onderneming te kijken. De eerste vijf ondernemers die bij hen een Refresh Gesprek aanvragen bieden zij deze sessie kosteloos aan.

Artikel geplaatst op maandag 12 november 2018 - 13:57