Rodi

‘Wat fijn dat de zorgconsulent ons helpt!’

REGIO - Verhuizen? Jopie (86) en Gerard (83) Westbroek uit Medemblik dachten er eerst wel over, maar nu weten ze het zeker: ze blijven liever thuis wonen. En daarbij krijgen ze hulp, advies en ondersteuning van Sanne Veen, zorgconsulent van Omring. “Geweldig!” vinden ze.


“We zijn naar diverse huizen gaan kijken, hoor. Maar de huurprijs was te hoog of het was er veel te klein”, vertelt Jopie. “Dus vroegen we ons af: moeten we écht verhuizen?”, vult haar man Gerard aan. Maar ja, de trap is het struikelblok. Jopie heeft een beknelde zenuw in haar rug en Gerard heeft hart- en longproblemen. “Soms komt hij hijgend boven en moet hij zich vasthouden om niet om te vallen”, zegt Jopie bezorgd.
Daarom heeft zorgconsulent Sanne hen inmiddels geholpen met een Wmo-aanvraag voor een traplift. Sanne: “Ik heb uiteraard eerst met hen overlegd wat ze nodig hebben om thuis te kunnen blijven wonen. Ze zouden behalve een traplift ook een vergoeding voor de Regiotaxi willen hebben. Omdat ze niet zo goed weten hoe de computer werkt, heb ik de digitale aanvraag gedaan. Straks zal ik ter ondersteuning aanwezig zijn bij het keukentafelgesprek met een Wmo-medewerker van de gemeente.” Het echtpaar Westbroek is ontzettend blij met Sanne. “Erg fijn”, zegt Jopie. “Het is zo belangrijk dat iedereen weet dat er iemand is die je kan helpen met dit soort dingen”, benadrukt Gerard.
Ook gebruik maken van de Omring Zorgconsulent? Omring is in de regio een van de organisaties met een zorgconsulent. In veel gevallen kunnen mensen gratis gebruik maken van deze service. Dit is afhankelijk of de gemeente een overeenkomst heeft met Omring. Meer weten? Bel dan naar 088-2068206 of mail naar zorgconsulent@omring.nl.

Artikel geplaatst op maandag 12 november 2018 - 14:27