Rodi

Sprookjeswinterland: beleef de betovering

Tijdens de winteropenstelling van Sprookjeswonderland is de gezelligheid van de decembermaand overal terug te vinden. (Foto's aangeleverd)

ENKHUIZEN - Tijdens de winteropenstelling van Sprookjeswonderland in Enkhuizen wordt het hele park omgetoverd in winterse sferen. Overal is de gezelligheid van de decembermaand terug te vinden. Gluur binnen bij de huisjes van het kabouterdorp en ontdek hoe de kabouters hun kerstfeest vieren. Zing mee met de bewoners van Berenwinterland of geniet van de vele verrassende winterdecoraties door het hele park. Waarzegster Futuria voorspelt de toekomst in haar Kamer der Voorspellingen en er zijn levende sprookjesfiguren in het park aanwezig.


Natuurlijk kunnen bezoekers, zolang het weer dat toelaat, gewoon een rondje varen in de Dobberbootjes of zich helemaal uitleven in de speeltuin. Het is altijd lekker warm in de theaterzaal bij de voorstelling van Prinses Violinde of bij één van de vele andere overdekte voorstellingen.
Tijdens de winter telt het park maar liefst twee reuze kerstbomen. Een ‘kleintje’ van 13 meter hoog en de megaboom van maar liefst 15,5 meter hoog. Iedere dag om 16.00 uur komt de heks om samen met het aanwezige publiek de boom te betoveren zodat de lampjes gaan branden. Als vervolgens de schemering invalt, zorgen de vele duizenden lichtjes in het park voor een prachtig schouwspel.
Sprookjeswinterland is geopend op 15 december, 16 december en van 22 december tot en met 6 januari, dagelijks van 11.00 tot 18.30 uur. Let op: op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag is het park gesloten en op 24 en 31 december sluit het park om 17.00 uur.

Artikel geplaatst op maandag 17 december 2018 - 10:47

Foto's