Rodi

Arbeidsindruk tegen personeelstekort

HEM - Net als de rest van Nederland lijdt ook West-Friesland aan een nijpend tekort aan arbeidskrachten. Zeker in de bouw, de industrie en de techniek zijn de gevolgen te merken. Want zonder arbeid ligt het werk gewoon stil. En dit kan voor bedrijven en de economie rampzalig zijn. De eerste tekenen van stagnerende groei zijn er namelijk al.


Maar dat er geen gekwalificeerde arbeidskrachten zijn, betekent niet dat er geen welwillende mensen zijn. Want in de administratie en de financiële dienstverlening komen veel mensen vrij omdat mensen door bijvoorbeeld automatisering overbodig zijn geworden. Veel van deze mensen zijn van nature handig. Ze hebben bijvoorbeeld zaken in hun eigen huis gedaan, of hobby'en in de techniek. Deze vaardigheden zijn niet meteen goed genoeg voor de werkvloer, maar met wat aandacht en opleiding zouden ze dat wel kunnen worden.
Investeringen vanuit het bedrijfsleven zijn hierin nodig, in geld maar ook vooral in tijd. Er zijn al vele omscholingstrajecten beschikbaar, want de nood is al een tijdje hoog. Maar in wie ga je investeren? Als je iemand niet in actie gezien hebt weet je ook niet wat voor vlees je in de kuip hebt.
Daarom start Flexxend uit Hem begin februari met Arbeidsindruk. Het idee is simpel; laat meerdere goede mensen bij meerdere goede bedrijven meelopen om beiden een indruk van elkaars werk te geven. Een goede relatie geeft namelijk vertrouwen om te investeren, en dat is hard nodig.
Bedrijven of kandidaten die interesse hebben, kunnen bellen met Flexxend: 0228-543987 (vraag naar Menno of Martijn).

Artikel geplaatst op zondag 20 januari 2019 - 06:00