Rodi

Netvliesonderzoek bij Oog voor Optiek

De nieuwste techniek om het netvlies te onderzoeken is bij Oog voor Optiek sinds kort beschikbaar. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - De nieuwste techniek om het netvlies te onderzoeken is als enige in Enkhuizen bij Oog voor Optiek sinds kort beschikbaar. Met de aanschaf van een nieuwe OCT-scan is het mogelijk om veranderingen in een vroegtijdig stadium te ontdekken.


Maarten en Annemieke, beiden Optometrist met een grote ervaring, zijn hiermee in staat om direct te beoordelen of er afwijkingen in het oog bestaan. Cruciale delen van het netvlies zoals de macula en de oogzenuw worden gedetailleerd bekeken. Als blijkt dat er verder oogheelkundig onderzoek of behandeling nodig is kan er snel worden gehandeld middels een verwijzing via de huisarts, zonder dat er kostbare tijd verloren gaat. Met aanvullend onderzoek naar eventuele vertekening klachten en een precieze gezichtsscherpte bepaling kan slijtage van het netvlies of macula-degeneratie worden uitgesloten. Het maken van een afspraak is aan te bevelen, want beide Optometristen trekken hier veel tijd voor uit. Oog voor Optiek wil immers het beste voor de ogen.
Voor verdere informatie over de kosten of het maken van een afspraak kan worden gebeld naar 0228-322840. Oog voor Optiek is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur; op zaterdag tot 17.00 uur. www.oogvooroptiek.nl.

Artikel geplaatst op zaterdag 09 februari 2019 - 15:57