Rodi

Zorgeloosch Zomerkamp voor kinderen gescheiden ouders

REGIO - Zorgeloosch verzorgt in het weekend van 5 tot en met 7 mei voor het tweede jaar op rij het Zorgeloosch Zomerkamp. Het zomerkamp is bedoeld voor kinderen van ouders die nu gaan scheiden of al gescheiden zijn. "We organiseren het", zegt scheidingsbemiddelaar en gezinstherapeute Myrthe van der Zanden, "omdat wij weten welke impact een scheiding op kinderen heeft."


"Bij Zorgeloosch vinden we het heel belangrijk om kinderen in of na een scheiding goed te begeleiden", zegt Myrthe. "Ook zij maken een proces door! Zo stagneren sommige kinderen op school, omdat hun hoofd vol zit met volwassen problemen. Ouders realiseren zich dat vaak pas als hun kind thuiskomt met slechte cijfers. Tijdens het zomerkamp helpen we de kinderen om hun stem te laten horen, de scheiding te verwerken en de problemen van hun ouders bij hun ouders te laten."
Het zomerkamp richt zich op kinderen van negen tot en met veertien jaar. Het wordt voor hen vooral een gezellige en leuke belevenis. Onder begeleiding van gespecialiseerde therapeuten van De Kinderstem bij Scheiding en sportleraren wordt er veel gespeeld; zo leren de kinderen elkaar snel kennen en ontstaan nieuwe vriendschappen. Ze krijgen daarbij alle ruimte om na te denken over hun situatie en onder woorden te brengen wat zij zelf nodig hebben om zich staande te kunnen houden.
Het kamp vindt plaats in Wenum-Wiesel (Gelderland) van 5 tot en met 7 mei. Kijk op https://zorgelooschscheiden.nl/zomerkamp/ voor meer informatie.

Artikel geplaatst op zondag 05 maart 2017 - 06:00