Rodi

Circus Sijm met nieuwe show naar Hoorn

Circus Sijm brengt een mix van spanning, humor, magie en muziek. (Foto: aangeleverd)

HOORN - In zijn piste serveert directeur Alex Sijm van het Noord-Hollands familiecircus Sijm een maaltijd van spanning, humor, magie en muziek. En dat alles overgoten met een saus van vaart en 'aanraakbaarheid'. In november is het circus voor haar manier van werken onderscheiden met de NHN Cultuur Award 2016. Om dit te vieren is het gezelschap nu op tournee met een compleet nieuwe show. Woensdag 22 maart zijn er voorstellingen om 15.30 uur en 19.00 uur, zaterdag 25 maart om 13.30 uur en 16.15 uur en zondag 26 maart om 12.30 uur. Het circus staat op het Pelmolenpad in Hoorn.


Circus Sijm presenteert in haar verwarmde tent de productie 'De Toekomst van de Historie' een ode aan het klassieke circus. Een show met twaalf nieuwe acts en speciaal ontworpen showkostuums met veren, glitters en strass. In een sfeervolle aankleding - met duizenden lampjes - geeft het gasten een warm onthaal rondom de piste. Het programma bevat artiesten uit alle hoeken van Europa: een ontroerend paardennummer en spierkracht-acrobatiek waar menig sportschool jaloers op zou zijn. Het Italiaanse clownsduo Di Lello's blinkt uit met een combinatie van muziek, ballet en mimiek waarmee het stel bewijst dat humor nauwelijks woorden nodig heeft om tijdloos grappig te zijn. Als toeschouwer voel je de vlammen van de vuurspuwer, ruik je de paardjes die met pluimen voorbij galopperen en zie je het zweet op het voorhoofd van de acrobaten. Met een uitgekiende mix van muziek, licht en persoonlijke woorden, laat de regisseur de acts naadloos in elkaar overvloeien. Daardoor voel je je bij hem te gast. Een welkome gast die proeft dat de kok en zijn team alles op alles hebben gezet om het de visite naar de zin te maken.
Wie tot uiterlijk twee uur vóór de gekozen voorstelling reserveert via www.circussijm.nl betaalt per entreebewijs twaalf euro (normaal zestien euro aan de kassa; kinderen van nul en één jaar hebben gratis toegang). De circuskassa is op voorstellingsdagen zestig minuten voor aanvang van elke voorstelling geopend.

Artikel geplaatst op zondag 19 maart 2017 - 06:00