Rodi

Gratis hulp om wegwijs te worden in zorgland

Monica Nolthenius, cliëntondersteuner BuroFlo. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Iedereen heeft op een bepaald moment weleens hulp of advies nodig. Wanneer die vragen gaan over hoe iemand zelfstandig kan blijven wonen en mee kan blijven doen in de maatschappij, dan is de gemeente hiervoor het aanspreekpunt. Dat geldt ook voor vragen die gaan over zorg, werk en inkomen of vragen over opvoeding, onderwijs en jeugdzorg.


De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat mensen de hulp krijgen die bij hun vraag past. Ondersteuning door een adviseur is hierbij mogelijk. Deze hulp is gratis. Deze cliënt-adviseur helpt iemand een goed beeld te krijgen van wat iemand nu precies nodig heeft. En om een goed overzicht te krijgen van wat er mogelijk is. De cliëntondersteuner helpt zicht te krijgen op de precieze vraag en op de mogelijkheden die er zijn. Zo kan een gerichte keuze gemaakt worden voor een passende oplossing. Ook kan de ondersteuner helpen bij de aanvraag van deze ondersteuning.
De hulp van de cliëntondersteuner is gratis. Het is mogelijk om deze ondersteuner zelf te kiezen. De adviseur is ook onafhankelijk, waardoor iemand niet al vanzelfsprekend gebonden is aan een zorg/ of ondersteuningsorganisatie. BuroFlo (www.buroflo.nl) biedt deze vorm van ondersteuning via de gemeente aan. Informeer ernaar bij de gemeente.

Artikel geplaatst op zondag 25 juni 2017 - 06:00