Rodi

Mini-vakantie in eigen land

Het klassieke schip de Stortemelk heeft een mooi groot bovendek. (Foto: aangeleverd)

HOORN - Na het succes van vorig jaar organiseert Rederij het IJ ook deze zomer weer MiniCruises van Amsterdam naar Hoorn en van Hoorn terug naar Amsterdam. Elke dinsdag, woensdag en donderdag in de maand augustus is het mogelijk om even weg te gaan uit de drukte en heerlijk te ontspannen op het water.


Rederij het IJ wil met de MiniCruises bijzondere boottochten aanbieden die anders zijn dan de traditionele rondvaarten met het kopje koffie en gebak. "We willen de mensen aan boord een tijd geven dat ze heerlijk kunnen uitwaaien, onthaasten en dat ze verwend worden met goede hapjes en drankjes", zegt Rob Aarnoudse, eigenaar van Rederij het IJ. "Zoals één van onze gasten vorig jaar zei: 'het voelt als een mini-vakantie in eigen land'." Ook voor gezinnen met kinderen is de vaartocht een ware belevenis. De kinderen ontvangen een matrozenboekje met allerlei opdrachten. Hebben ze alles goed? Dan ontvangen ze een matrozendiploma en varen ze verder mee als echte matroos.
Ook dit jaar werkt Rederij het IJ samen met de musea in Hoorn zoals Westfries museum, Museum van de 20e eeuw, het schip de Halve Maen en de Museumstooomtram en ontvangen gasten op vertoon van hun bootkaartje twintig procent korting op de entree. Het klassieke schip de Stortemelk met mooi groot bovendek vertrekt om 10.30 uur vanaf Steiger 14, achter Amsterdam CS. Na een 3,5 uur durende MiniCruise over het Markermeer langs bezienswaardigheden als Vuurtoreneiland, Forteiland Pampus en Paard van Marken, komt het schip rond 14.00 uur aan in de haven van Hoorn. Om 16.00 uur vertrekt ze weer terug naar Amsterdam voor een zomerse BBQ-cruise. Onderweg wordt een heerlijke BBQ uitgeserveerd. Rond 19.30 uur komt het schip weer aan in hartje Amsterdam, achter Amsterdam CS.
Voor de inwoners van Hoorn en omgeving biedt Rederij het IJ een korting aan van vijf euro per persoon op de BBQ Cruise van Hoorn naar Amsterdam. Koop kaarten online en gebruik de kortingscode 'hoorn17'. Vrijdag 18 augustus is er een speciale MiniCruise in verband met de jaarlijkse Hoornse vuurwerkshow. Het grote bovendek van het schip de Stortemelk biedt een geweldig uitzicht op deze spectaculaire vuurwerkshow. Vertrek en aankomst in de haven Hoorn inclusief BBQ en swingende muziek van DJ Dans Anders. De kosten voor de MiniCruise van Amsterdam naar Hoorn zijn 19,50 euro voor volwassenen en 14,50 euro voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar. Museumjaarkaarthouders krijgen korting. De BBQ cruise van Hoorn naar Amsterdam kost 32,50 euro inclusief BBQ voor volwassenen en 19,50 euro voor kinderen. Kaarten zijn te koop via www.rederijhetij.nl/hoorn .

Artikel geplaatst op zondag 23 juli 2017 - 06:00