Rodi

Dineren, lunchen én loungen bij De Bourgondiër
Op en top genieten op unieke terrasboot in Hoornse haven

Heerlijk ontspannen op de unieke terrasboot van De Bourgondiër, dat volgens de Misset Horeca Terras Top 100 het beste terras van West-Friesland is. (Foto: Endy)

HOORN - Lekker eten op een van de mooiste plekjes van Hoorn? Dat kan bij Restaurant-Lounge De Bourgondiër aan de Appelhaven in Hoorn. Alle facetten van bourgondisch genieten komen hier aan bod. De dinerkaart biedt voor ieder wat wils en ook voor een heerlijke lunch is dit 'the place to be'. En wat te denken van ontspannen loungen op de unieke terrasboot van De Bourgondiër, compleet met lekkere hapjes?


De Bourgondiër heeft als een van de weinige restaurants in Hoorn een speciale lounge-kaart. "Gasten maken een keuze uit warme en koude gerechtjes en ondertussen wordt er natuurlijk lekker geborreld. Op onze terrasboot, waar de zon de hele dag schijnt, is het dan goed toeven!" Leuk om te weten: De Bourgondiër staat dit jaar op nummer 44 in de Misset Horeca Terras Top 100. "Een mooie plek waar we met het hele team hard voor gewerkt hebben. Bovendien zijn we met die positie het beste terras van West-Friesland!"

Zilte zondag

Heerlijk genieten van wat de zee te bieden heeft; dat kan op de 'zilte zondagen' van De Bourgondiër. Deze vinden plaats op 30 juli, 13 en 27 augustus en 10 september (de afsluitingsdag van de Waterweken). "Onze gasten kunnen dan van 14.00 tot 18.00 uur heerlijk loungen op onze terrasboot met onder andere kreeft van de barbecue en oesters voor slechts 1,50 euro per stuk", legt eigenaar Lukas Broekmeulen uit. Samen met zijn vrouw Rhea staat hij al zeven jaar aan het roer van De Bourgondiër. "Ook staat elke keer een ander visgerecht op het menu. Natuurlijk hopen we op mooi weer deze dagen. En wie liever iets anders uitkiest op onze lunchkaart, kan tijdens de zilte zondagen gerust langskomen. Het is wel verstandig om van tevoren even te reserveren."
Tijdens de Westfriese Waterweken in Hoorn - van 7 tot en met 10 september - is De Bourgondiër het decor voor de Badeendjesrace op zondag 10 september van 14.00 tot 16.00 uur. Daarnaast zijn er allerlei andere activiteiten, ook voor kinderen. Kijk voor het complete programma op www.westfriesewaterweken.nl.
Restaurant-Lounge de Bourgondiër is elke dag vanaf 10.00 uur geopend. Het adres is Appelhaven 26 in Hoorn. Telefoon: 0229-271010. Meer informatie: www.debourgondier-hoorn.nl.

Artikel geplaatst op zondag 30 juli 2017 - 06:00