Rodi

Jamin Hoorn: 'It's like heaven'

Astrid en Ronald runnen al bijna achttien jaar Jamin Hoorn: hét walhalla voor lekkerbekken. (Foto: Vincent de Vries/RM)

HOORN - De zomervakantie is in volle gang en de Hoornse kermis net begonnen; daar horen lekkernijen bij! Jamin in Hoorn is hét walhalla op dat gebied. De winkel aan Grote Noord 21 is tijdens de kermiszondagen extra geopend en heeft in de kermisweek natuurlijk leuke aanbiedingen; onder meer nougat en zuurstokken zijn goedkoper. "Maar eigenlijk kent elk seizoen wel een reden om van al het lekkers te genieten", lacht Astrid Wildenberg, die de winkel al bijna achttien jaar runt met haar echtgenoot Ronald.


Jamin in Hoorn is veel meer dan alleen een snoepjeswinkel. Zo worden onder meer de Twizzl-bekers steeds populairder. "Ons softijs mixen we met zes toppings naar keuze. Van vers fruit tot het echte Jamin-snoep, koek en chocolade; er is keuze uit twintig verschillende toppings. En ook het Unicorn-ijsje is in trek: softijs in een beker met mini-marshmallows, spikkels, een hoorntje en siroop." Sinds een paar weken heeft de Hoornse Jamin bovendien milkshakes in het assortiment opgenomen. "Naast gebruikelijke smaken, hebben we ook een kiwi- en pistachevariant. Deze zijn zeker het proeven waard!"
Nu de vakantie is aangebroken, komen veel toeristen de winkel binnenwandelen; onder meer Duitsers, Belgen en Fransen. "Zij kijken hun ogen uit. We horen regelmatig: 'It's like heaven!'. In hun eigen land kennen ze een winkel als deze niet. Vooral het Amerikaanse snoep vinden ze interessant: Twizzlers, Nerds, Reese's... Soms gaan ze met dozen vol de deur uit", lacht Astrid. "En de Nederlanders komen juist grote puntzakken halen om mee te nemen naar het buitenland. Of gewoon om de kinderen thuis lekker te verwennen natuurlijk." Wie een echte chocoladefanaat is, zal Jamin moeilijk voorbij kunnen lopen. De winkel verkoopt alle achttien soorten Tony's-chocoladerepen, zestig soorten schepchocolade en de enige echte Albert bonbons uit Udenhout. "Deze bonbons zijn verschrikkelijk lekker! Je proeft echt goed de verschillende smaken en ze zijn niet mierzoet." Tot slot benadrukt Astrid dat Jamin Hoorn veel leuke cadeaus in de winkel heeft staan. "En staat het gewenste cadeau er niet bij, dan maken we het gewoon!"
Zin gekregen in heerlijke verwennerijen? Kom langs aan het Grote Noord 21 (tijdens Lappendag gesloten). Volg de Facebook-pagina 'Jamin Hoorn' en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Artikel geplaatst op zondag 13 augustus 2017 - 14:49Reacties (0)


Reageer