Rodi

'Ze worden steeds hipper en beter'
Showroom met scootmobielen in hartje Hoorn

"In deze showroom kunnen klanten de scootmobiel meteen zelf uitproberen. Ruimte genoeg!" (Foto: Vincent de Vries/RM)

HOORN - De scootmobiel is niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Door de vergrijzing en het feit dat ouderen steeds langer thuis blijven wonen, groeit de vraag naar scootmobielen de komende jaren nóg meer. De 31-jarige Michel Wit en zijn vader Willem (60) spelen hier op in. Zaterdag 15 juli opende hun zaak Wit Mobiliteit West-Friesland in de Hoornse binnenstad zijn deuren.


Van tevoren onderzocht Michel de scootmobielenmarkt uitgebreid. "In diverse verzorgingshuizen heb ik de bewoners vragen gesteld. Hieruit bleek dat er grote behoefte was aan een scootmobielen-showroom in Hoorn, lekker dicht bij huis. Toen wisten mijn vader en ik: dit moeten we doen. Op de Kerkstraat vonden we een prachtig pand dat perfect aansloot bij onze wensen. Hier kunnen klanten de scootmobiel meteen zelf uitproberen. Ruimte genoeg!" Wie te maken heeft met pech onderweg met de scootmobiel, kan 24 uur per dag en 7 dagen per week een beroep doen op Wit Mobiliteit. "We werken samen met de ANWB. Bovendien beschikken wij over een eigen werkplaats voor onderhoud aan alle modellen. Wanneer dat nodig is, wordt een vervangende scootmobiel geregeld. Voor heel veel mensen is de scootmobiel een uitkomst; als ze hem eenmaal aangeschaft hebben, willen ze 'm nooit meer kwijt. Ik ben me ervan bewust dat die aanschaf een grote stap is. Maar ik zou zeggen: kom eens langs en ontdek wat een scootmobiel allemaal te bieden heeft!" Wit Mobiliteit is onlangs een samenwerking met Omring aangegaan. "Zij verwijzen naar ons door wanneer mensen een scootmobiel nodig hebben. Verder komt in onze showroom een aparte hoek voor de Omring waar zij andere hulpmiddelen - zoals rollators en sta-op-fauteuils - kunnen laten zien."
Volgens Michel worden scootmobielen - net als elektrische fietsen - steeds hipper. "Gebruikers worden steeds jonger en mensen staan meer open om gebruik te maken van een scootmobiel. Voor wie de fiets of scooter te gevaarlijk vindt, zijn er tegenwoordig hele hippen scootmobielen waar je je zeker niet op hoeft te schamen. De scootmobiel biedt weer veiligheid en comfort. Bovendien worden de accu's steeds beter. Met een volle accu kun je zo'n tachtig kilometer rijden", weet Michel. Het is bij Wit Mobiliteit ook mogelijk om een scootmobiel te huren of te leasen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom dan langs in de showroom.
"Veel mensen willen niet gebonden zijn aan de gemeente of Wmo. Hier heeft men veel beperkingen en geen tot weinig keuze. Verder is de prijs nog altijd aan de hoge kant en de service is vaak ver te zoeken", aldus Michel. "Hier spelen wij op in met een lease-oplossing. De scootmobiel wordt uiteindelijk eigendom. De klant heeft keuze uit alle modellen, service, ontzorging en persoonlijk contact. Zoals men dat wil en verdient bij Wit Mobiliteit."
Tot en met 15 september biedt Wit Mobiliteit een leuke actie: klanten krijgen twintig procent korting op alle modellen én een gratis scootmobielcursus! De showroom is te vinden aan de Kerkstraat 9 in Hoorn. Het telefoonnummer is 085-0404828. Meer informatie: www.witmobiliteitwestfriesland.nl.

Artikel geplaatst op zondag 27 augustus 2017 - 15:20Reacties (0)


Reageer