Rodi

Maak kennis met de schietsport

Schietvereniging De Vrijheid houdt 30 september een open dag. Bezoekers mogen deze dag zelf schieten. (Foto: aangeleverd)

ZWAAG - Schietvereniging De Vrijheid Hoorn houdt zaterdag 30 september tussen 11.00 en 16.00 uur een open dag. Belangstellenden zijn van harte welkom! SV De Vrijheid Hoorn bestaat al meer dan honderd jaar, heeft driehonderd leden en is door de KNSA gecertificeerd. De vereniging beschikt over een 25-meterbaan met 10 schietpunten en een 100-meterbaan met 6 schietpunten.


Tijdens deze open dag kunnen bezoekers diverse demonstraties meemaken van KNSA-disciplines. Deze worden gegeven met klein en groot kaliber wapens. Maak kennis met het kaartschieten en het action-shooting (de meer dynamische tak van de schietsport). SV De Vrijheid Hoorn is de eerste door de NABV gecertificeerde airsoft-vereniging van Nederland. Bezoekers kunnen tijdens de open dag zelf schieten; zij worden begeleid door bekwame instructeurs. Zij geven uitleg hoe je veilig met een wapen om moet gaan. Als beginnend schutter mag uiteraard alleen met klein kaliber .22 geschoten worden. Deze wapens zijn er in diversen modellen, zoals geweren, revolvers en pistolen. Wie wil schieten, moet een geldig ID-bewijs meenemen. Lid worden van SV De Vrijheid Hoorn? De minimale leeftijd is twaalf jaar en dan mag er uiteraard alleen onder begeleiding worden begonnen met de schietsport. De vereniging zit dit jaar tien jaar op de huidige locatie. De afgelopen maanden hebben vrijwilligers hard gewerkt om diverse vernieuwingen uit te voeren. Hierdoor is de vereniging klaar voor de toekomst.
Kom 30 september naar de open dag aan het Leekerpad 5 in Zwaag. Meer informatie: www.svdevrijheidhoorn.nl of op Facebook.

Artikel geplaatst op zondag 24 september 2017 - 06:00