Rodi

Verborgen schat gevonden bij overname Meubelfactory

Door de overname van de Meubelfactory door de Westfriese Beurs is een unieke woonwinkel ontstaan. (Foto: aangeleverd)

OOSTERBLOKKER - Door de overname van de Meubelfactory door de Westfriese Beurs uit Oosterblokker is een unieke woonwinkel ontstaan die de kans geeft om nieuwe meubels te combineren met echte vintage. Zo verandert een oud blik of een antiek kastje ineens in een ware schat voor een eigentijds interieur.


De Westfriese Beurs heeft een jarenlange ervaring op het gebied van tweedehands artikelen. Niet alleen interessant voor koopjesjagers maar ook voor vintage-liefhebbers die op zoek zijn naar authentieke, unieke spullen. Om mee te gaan met de toekomst en klanten beter te kunnen bedienen, sloeg de Westfriese Beurs onlangs een nieuwe weg in. "We willen een woonwinkel zijn waar mooie, authentieke vintagemeubelen gecombineerd kunnen worden met nieuwe", aldus Nella Karsten van de Westfriese Beurs. Al jaren werkt de Westfriese Beurs samen met Vermeer Meubelen uit De Goorn. Naast het ontwerpen en produceren van een eigen moderne collectie meubelen verkoopt Vermeer Meubelen deze in de woonwinkel Meubelfactory, aangevuld met talloze andere bekende merken. Door het aantrekken van de woningmarkt besloot Vermeer Meubelen verder uit te breiden en zich te concentreren op het ontwerpen en produceren van een eigen collectie. "We wilden graag op onze huidige locatie uitbreiden, maar daarvoor moeten we onze winkel opofferen", zegt Ramon Lapere van Vermeer Meubelen. Nella: "Toen Ramon ons vertelde over zijn uitbreiding en ons vroeg of wij de Meubelfactory over wilden nemen, waren wij er snel uit. Het kwam precies op het juiste moment, aangezien wij ons meer als woonwinkel willen gaan profileren." Ramon vult aan: "Wij blijven daarom de Westfriese Beurs graag bedienen met onze prototypen en showroomcollecties, zodat onze klanten van de Meubelfactory toegang blijven houden tot onze Vermeer-collectie tegen een outletprijs." Het combineren van vintage meubelen met nieuw is ontzettend populair. "We zien dat alle woonprogramma's op tv oud met nieuw combineren. Door de overname hebben we nu van beide veel aanbod in onze zaak. Daarnaast krijgen we er ook mooie merken bij zoals Zuiver, ByBoo, Nix en Vermeer Meubelen", vertelt Nella. "Een mooie aanvulling op merken als Bepure, La Provence, HG en Woood die we reeds verkopen."
De Westfriese Beurs is gestart met voorbeeldkamers, zodat iedereen kan zien hoe nieuw en vintage mooi te combineren zijn. Kom langs aan de Oosterblokker 10-12 in Oosterblokker. Meer informatie: www.westfriesebeurs.nl.

Artikel geplaatst op zondag 17 september 2017 - 06:00