Rodi

Online bieden bij Westfries Goed

HOORN - Online bieden op huizen is dé verkoopmethode van de toekomst. De NVM heeft een proef gedaan van een aantal maanden in Groningen en Amsterdam. Naar aanleiding van deze proef is besloten door te pakken. Westfries Goed in Hoorn is de eerste makelaar in de regio die online bieden beschikbaar maakt voor het grote publiek.


Ramon Stoffer (RT/RM), eigenaar van Westfries Goed Makelaars & Taxateurs, heeft het online biedsysteem als mogelijkheid al langere tijd onderzocht. Tijdens een werkbezoek aan Zweden zag hij de voordelen van dit systeem voor kopers en verkopers. Het grootste voordeel van het online biedsysteem is dat hiermee het hele biedproces zichtbaar is voor alle deelnemers. Dit in tegenstelling tot huidige methodes waarbij niet bekend is hoeveel potentiële kopers er zijn en wat er geboden wordt. Daardoor bieden mensen soms ver boven of juist ver onder de marktprijs. De online verkoop is volledig transparant. Je kunt als koper dus alle biedingen volgen en stoppen met bieden op elk gewenst moment. Tevens kan de verkoper na de biedingen kiezen uit de beste prijs, maar ook de beste voorwaarden en de gewenste leverdatum. Het is overigens niet zo dat de hoogste prijs automatisch gegund krijgt. De verkoper bepaalt of er een koop plaatsvindt, tegen welke prijs en tegen welke voorwaarden. Mensen die niet meebieden, kunnen geen prijzen zien. In die zin blijft de opbrengst van de woning alleen zichtbaar voor meebiedende kopers, verkoper en makelaar.
Op Funda en www.westfriesgoed.nl staat vermeld of op een huis online geboden kan worden. Na bezichtiging kun je via de 'online bieden knop' aangeven dat je mee wilt doen met de online verkoop. Nadat legitimatie bij Westfries Goed wordt het account geactiveerd. Daarna kan geboden worden op het huis. Als verkoper kun je bij Westfries Goed terecht voor een waardebepaling van de woning. Tijdens dit gesprek beoordeelt de makelaar of online bieden voor de woning een toegevoegde waarde heeft en een betere prijs kan betekenen. Voor de deelname aan online bieden en de extra banner op Funda wordt niks extra’s in rekening gebracht.
Meer informatie: www.nvm.nl/onlinebieden of neem contact op met Westfries Goed Makelaars & Taxateurs, 0229-284090.

Artikel geplaatst op zondag 24 september 2017 - 06:00