Rodi

Jubilerend Kramer Keukens viert open dag in authentieke Hollandse stijl

Traditioneel was het ook vorig jaar het erg druk tijdens de open dag van Kramer Keukens. Chefkok Wim Doets had het dan ook naar zijn zin terwijl hij gerechten bereidde en serveerde. (Foto: aangeleverd)

AVENHORN – Kramer Keukens uit Avenhorn bestaat in 2017 vijftig jaar en dat jubileum omlijst het familiebedrijf met een extra feestelijke open dag. Heerlijke Hollandse gerechten, een stroopwafelkraam en de traditionele tombola: het is de inwendige mens verwennen, prijzen pakken maar daarnaast vooral ook je laten informeren op de traditionele open dag van Kramer Keukens. Gezinnen, die op zoek zijn naar een nieuwe keuken, kunnen op zondag 8 oktober tussen 11.00 en 16.00 uur volop inspiratie opdoen.


Want wordt er qua sfeer en beleving nadrukkelijk verwezen naar de Hollandse wortels van het bedrijf, de zakelijke boodschap tijdens de open dag is ‘helemaal 2017’. Of beter gezegd 2018, want eigenaren Edwin en Linda Burggraaf hebben zich kort geleden laten inspireren op de Kϋchenmeile. "Deze Duitse beurs is één van de meest toonaangevende van Europa”, verklaart Edwin Burggraaf. "Daar wordt de toon in keukenland gezet voor het volgende jaar.”
Die ‘toon’ houdt in dat zwart de kleur is voor 2018. Keramiek als keukenmateriaal wordt verder alleen maar nog populairder. Sowieso kunnen bezoekers van de open dag een volledig nieuwe collectie natuurstenen bladen bekijken. Daarnaast ligt de nadruk momenteel erg op de kranen. Deze zomer ging het bekende merk Quooker al ‘los’ met nieuwe zwarte modellen die helemaal passen bij de nieuwe trendkleur. Daarnaast presenteert het A-merk Franke een nieuwe heetwaterkraan en heeft Kramer Keukens van een ander bekend merk, Damixa, een geheel nieuwe lijn opgenomen.

Filosofie

Dat laatste is niet zomaar een keuze geweest, maar sluit aan bij de filosofie van Kramer Keukens om zich meer te richten op Hollandse ambachtelijkheid. Het Nederlandse merk Tristar, dat het bedrijf nu al een paar jaar voert, is daar een prima voorbeeld van. Tristar onderscheidt zich onder meer doordat het keukens en keukenmeubels met afwijkende maten kan leveren. Nu heeft het merk en daarmee ook Kramer Keukens de primeur dat het ‘hogere’ keukens kan maken. Edwin Burggraaf: ,,Dat zijn keukens met een werkhoogte van over de meter, speciaal voor lange mensen. Wij zijn één van de eerste in Noord-Holland die dit kunnen leveren.”
Kramer Keukens is te vinden aan Jaagweg 6 Avenhorn, 0229-541685, info@kramerkeukens.nl, www.kramerkeukens.nl.

Artikel geplaatst op woensdag 27 september 2017 - 09:43