Rodi

Buikdansschool Alina bestaat tien jaar
Speciale jubileumaanbieding voor nieuwe cursisten

Buikdanslessen van Alina: lekker bewegen op een prettige manier. (Foto: aangeleverd)

HOORN - De veelzijdige Hoornse onderneemster Anneline Bruins Slot viert haar jubileum. Buikdansschool Alina bestaat 10 oktober namelijk tien jaar. Gedurende deze jaren heeft ze altijd vastgehouden aan haar doelstelling: lekker bewegen op een prettige manier. Haar slogan is dan ook ‘De work out die werkt!’.


Ruim duizend cursisten hebben in de afgelopen jaren al deelgenomen aan de buikdanslessen en/of buikdansworkshops. Er zijn zelfs dames die al tien jaar klant zijn. Buikdansdocente Alina danst zelf al meer dan 25 jaar. Ze legde haar basis in het klassieke ballet, waarna ze overstapte naar de oriëntaalse dans. Haar hart ligt bij de mooie klassieke Egyptische en opzwepende vrolijke Turkse stijl. Tien jaar geleden maakte ze van haar hobby haar beroep en ontwikkelde ze een lesprogramma waarin aandacht wordt besteed aan alle aspecten van het (buik)dansen. Een warming-up met verschillende bewegingen, oefenen voor een choreografie, een cooling down: het gaat erom dat je alle spieren gebruikt en dat je lekker in je vel zit. Alina geeft in De Blauwe Schuit in Hoorn meerdere keren per week les. De cursisten variëren in leeftijd van 15 tot 75 en vertegenwoordigen alle kledingmaten. Buikdansen is namelijk bewegen zonder regels, en geeft elke deelnemer de volledige ruimte om zichzelf te zijn. Verder sturen fysiotherapeuten met enige regelmaat dames door naar Alina om tijdens de lessen te kunnen werken aan bekken-, rug- of nekklachten. Sinds vele jaren treedt Alina op met gevorderden cursisten, onder andere bij de Hoornse Stadsfeesten. Ook andere leuke gelegenheden worden aangegrepen om West-Friesland te laten kennismaken met de oriëntaalse dans.
Om het tienjarig bestaan te vieren geldt een speciale jubileumaanbieding voor nieuwe cursisten. Een proefabonnement voor twee lessen kan tot en met 31 oktober worden afgesloten voor de prijs van 10 euro in plaats van 24 euro. Aanmelden kan via de website www.buikdansen.nu of via een e-mail naar info@buikdansen.nu. De lessen vinden plaats op maandag- en woensdagavond en op zaterdagochtend. Naast buikdansdocente is Anneline ook een enthousiaste en gedreven evenementenorganisator voor haar bedrijven Westfriese Uitjes en Noord-Hollandse Uitjes.

Artikel geplaatst op zondag 08 oktober 2017 - 06:00