Rodi

‘Ons vak is een ambacht’
Vreeker BV vierde twintigjarig bestaan met een bioscooptour door de wereld van Vreeker

Vreeker BV vierde haar twintigjarig bestaan met een bioscooptour, waar ruim zevenhonderd mensen aan deelnamen. (Foto: aangeleverd)

HEM - Aan de Hout 47 in Hem is een pracht van een bedrijf gevestigd dat luistert naar de naam Vreeker BV. Een familiebedrijf pur sang dat afgelopen vrijdag en zaterdag haar twintigjarig jubileum op trotse wijze vierde. En trots mag de familie Vreeker zijn op het bedrijf dat maar liefst viif disciplines onder één paraplu herbergt.


Allereerst was daar de begraafplaatsservice welke is opgericht in 1997 door Jan Vreeker. Vreeker Begraafplaatsservice richt zich onder andere op het onderhoud van begraafplaatsen, graf-delven, ruimingen, renoveren en uitbreiden van begraafplaatsen, grafkelders en andere prefab betonproducten voor begraafplaatsen.
In ’99 werd Vreeker uitgebreid met een hoveniersbedrijf dat op passievolle wijze wordt gerund door zoon Antoon. Met een uitgebreid dienstenpakket op het gebied van grondwerk, bestratingen, hovenierswerkzaamheden en speciale houtwerken.
In 2009 volgde opnieuw een uitbreiding met de overname van Jan Reek natuursteen in Hoorn. Hier zwaait zoon Gerard de scepter. Hij adviseert klanten op het gebied natuursteen. Te denken aan vele mogelijke toepassing in marmer, composiet, graniet en hardsteen. Van natuursteen open haard tot hardsteen aanrechtblad, van natuursteen buiten bestrating tot restauratiewerkzaamheden. Maar ook bij het vinden van een passend monument voor het gedenken van een dierbare.
Tenslotte is daar de MMG-tak die staat voor Metaalmaatwerkgroot: het werktuig/machinebouw, machineonderhoud en metaalconstructiebedrijf dat valt onder de Vreeker BV. MMG verricht vak- en maatwerk op het gebied van engineering, machinebouw, constructiewerk en machineonderhoud. MMG voert alle constructiewerken voor de Vreeker BV uit en ontwikkelt en onderhoudt nieuwe en bestaande machines. Deze tak wordt gerund door schoonzoon Ronald.


Erfelijk belast

Een gesprek met Jan’s vrouw Lizet en Antoon’s vrouw Marga -beiden werkzaam op kantoor- leert dat de familieleden elkaar in het bedrijf heel erg versterken. Lizet: “Ik kreeg samen met Jan zes kinderen, maar ons bedrijf is ook een kind van ons. Jan en ik zijn blij dat we zo’n mooie onderneming samen met de mannen mogen runnen.” Lacht: “We zeggen altijd dat onze kinderen zwaar erfelijk belast zijn. Ze zijn opgegroeid in het groen hebben allen een liefde voor dit mooie vak dat wij een ambacht noemen. Ze hebben zich ontwikkeld tot creatieve en innovatieve mensen. Daar zijn we heel blij mee omdat deze eigenschappen onze toekomst waarborgen. Een toekomst waarin duurzaamheid en hergebruik een grote rol speelt. Daar zijn we heel bewust mee bezig, net als met ‘het denken in oplossingen’. Met de verschillende disciplines onder één dak zijn we zelfredzaam en dat is een grote kracht van ons. We dragen van begin tot het eind de verantwoordelijkheid voor een klus, dus ontzorgen de klant volledig. We willen altijd zeker weten dat het goed is. Tenslotte leer je ook van een kritische klant.”
Jubileum

Ook het jubileum werd tot in de puntjes geregeld, want dat is de Vreeker’s wel toevertrouwd. Een enthousiaste Marga: “Vrijdag hadden we een receptie voor genodigden met ruim zevenhonderd aanwezigen en ook de zaterdag werd druk bezocht. Ons werk werd van dichtbij beleefd. We hebben de bezoekers door een veertiental bioscoopjes geleid waar korte filmpjes van zo’n drie minuten over ons bedrijf werden getoond. Achter was een festivalterrein gecreëerd, waar de catering tot in de puntjes was verzorgd door de Paus uit Lutjebroek. Daar werd op een relaxte en gezellige wijze nagepraat over de indrukken die men daarvoor had opgedaan.
Zie ook www.vreekerbv.nl.

Artikel geplaatst op donderdag 28 september 2017 - 11:45