Rodi

Naschoolse opvang bij LeekerweideGroep voorziet in behoefte

De mogelijkheden voor opvang voor kinderen met een extra begeleidingsbehoefte zijn uitgebreid met opvang bij De Stormvogel in Hoorn. (Foto: aangeleverd)

REGIO - De naschoolse opvang bij LeekerweideGroep groeit flink. In Wognum, waar ook logeren en vakantieopvang georganiseerd worden, worden wekelijks ruim honderd kinderen en jongvolwassenen verwelkomd. Maar er blijkt behoefte aan meer plaatsen voor opvang voor kinderen met een speciale begeleidingsvraag of kinderen die net iets meer aandacht nodig hebben. Vorig jaar is daarom naschoolse opvang bij ZMLK-school De Eenhoorn in Hoorn geopend. En vanaf september dit jaar kunnen ook leerlingen van VSO De Stormvogel in Hoorn op hun school voor opvang terecht.


De opvang bij De Eenhoorn is gericht op kinderen van de basisschoolleeftijd. Gewoon, prettig en veilig in een bekende omgeving. Medewerkers van LeekerweideGroep komen naar Hoorn om daar de opvang te organiseren. Dat biedt vele voordelen: warme overdracht tussen leerkracht en opvang, reistijd voor de kinderen en opvang op een bekende en vertrouwde omgeving.
Dezelfde formule geldt voor opvang bij De Stormvogel. Medewerkers van LeekerweideGroep komen naar De Stormvogel om daar opvang te bieden. De deelnemers zijn natuurlijk wel wat ouder en dat vraagt een andere invulling van naschoolse activiteiten dan op De Eenhoorn. Maar net als bij De Eenhoorn in Hoorn en in Wognum wordt daar goed en op maat invulling aan gegeven. Er wordt lekker gekokkereld, er zijn uitdagende spelmaterialen of er wordt samen aan tafel een spelletje gespeeld. De jeugd kan ook buiten z'n energie kwijt of juist lekker chillen in een rustige hoek. Want even niks doen of hoeven kan soms ook heel fijn zijn!
Deelnemers kunnen tot 18.30 uur op de locatie verblijven (met uitzondering van de woensdagen, dan is er opvang in Wognum) en eventueel deelnemen aan de avondmaaltijd. Vervoer naar huis of ophalen is onderdeel van de afspraak. Meer weten over naschoolse en andere vormen van opvang? Informeer bij de consulenten zorg en welzijn: leekerwijzer@leekerweidegroep.nl.

Artikel geplaatst op zondag 15 oktober 2017 - 06:00