Rodi

Nederlands kampioenschap bloemschikken Groei & Bloei
Twee Hoornse kandidaten in de prijzen

Thema-opdracht van Tonia waarmee zij de eerste prijs behaalde. (Foto: aangeleverd)

HOORN - In de Beursfabriek in Nieuwegein vond vrijdag 6 oktober het 54e Nederlands kampioenschap bloemschikken van Groei & Bloei plaats. Amateurs, semi-professionals en scholieren streden om de titel. De deelnemers bereidden thuis hun eigen bloemwerk voor dat tijdens het kampioenschap werd gemaakt.


Een vakjury beoordeelde de bloemarrangementen op creativiteit, techniek, compositie en thematische invulling. Het thema voor de wedstrijd was Pikant, daarnaast was er een subthema.
Tonia Rijpkema van Groei & Bloei afdeling Hoorn deed mee in de Select A-Klasse en behaalde hierin de eerste prijs. Gerda Hamming, ook van de afdeling Hoorn, nam deel aan de Ere-Klasse en behaalde hierin de tweede prijs. Naast het thema-arrangement moesten de deelnemers een verrassingsopdracht uitvoeren. Dit onderdeel van de wedstrijd konden de deelnemers niet voorbereiden, ter plekke kregen de deelnemers materiaal en moesten ze vervolgens de opdracht uitwerken.
Groei & Bloei afdeling Hoorn is reuze trots op het behaalde resultaat van Tonia en Gerda!
Wie belangstelling heeft voor bloemschikken, kan nog terecht op de cursussen van Groei & Bloei afdeling Hoorn. Meer informatie www.hoorn.groei.nl

Artikel geplaatst op dinsdag 17 oktober 2017 - 12:17