Rodi

Parlan zoekt vrijwilligers in Blokker

BLOKKER - Parlan biedt alleenstaande minderjarige vluchtelingen met een verblijfsstatus een plek om te wonen. De jongeren (vijftien tot achttien jaar) zijn in Nederland zonder ouders of familie. Begeleider Joey: "Parlan vangt hen op in kleine wooneenheden waar vier zelfstandige jongeren met beperkte begeleiding wonen. Daarnaast hebben we woongroepen voor 8 jongeren die 24 uur per dag begeleiding krijgen." Door de veilige woonplek en goede begeleiding kunnen deze kinderen zich prima ontwikkelen.


Net als alle kinderen willen gevluchte kinderen in de samenleving meedoen. Dat lukt niet altijd op eigen kracht. Parlan helpt hen daarbij. Begeleider Jermy: "Samen met andere organisaties zorgen we dat de kids Nederlands leren, naar school of werk gaan, vrije tijdsbesteding vinden en dat zij mensen leren kennen bij wie ze terecht kunnen. Dat is soms lastig, maar altijd fijn als het lukt." Joey: "We hebben veel aan buren of vrijwilligers die de jongeren helpen."
Woongroep in Blokker zoekt vrijwilligers die willen helpen met het organiseren van (sport)activiteiten of met de jongeren op pad willen gaan (sporten, fietsen, boodschappen doen). Ook mensen die kooklessen willen geven of willen helpen bij het Nederlands leren en het deelnemen aan het verkeer zijn van harte welkom.
Aanmelden kan via joey.rietveld@parlan.nl of 06-25704382.

Artikel geplaatst op zaterdag 21 oktober 2017 - 06:00