Rodi

‘Ik heb iets gevonden bij het IJsselmeer, maar ik weet niet wat het is’

(Foto: aangeleverd)


HOORN - Productiehuis Het Gezelschap brengt dit najaar de sinterklaasvoorstelling ‘Sint zonder mijter’ op de planken, die verder gaat dan reguliere sinterklaasvoorstellingen. Want waar draait het feest om? Zijn het de cadeautjes of zijn het de pepernoten? Of is het totaal iets anders?

                  Advertorial

De première van ‘Sint zonder mijter’ wordt aansluitend op de sinterklaasintocht in Hoorn gespeeld. Op zaterdag 18 november om 15.00 uur wacht u een warm welkom in Theater Het Pakhuis, Onder de Boompjes 21. Maar ook na deze dag wordt de voorstelling gespeeld. Op 19 november om 13.00 uur, 2 december om 15.00 uur en 3 december om 13.00 uur is ‘Sint zonder mijter’ te zien in Theater Het Pakhuis.

Over de voorstelling

Wanneer Sinterklaas zijn mijter verliest, is de hele pietenbrigade in rep en roer. Hoe kan de Sint aan wal zonder mijter? Wat zij niet weten, is dat de mijter in Nederland is aangespoeld. Daar wordt het hoofddeksel gevonden door een jongen die een half jaar in Nederland woont en nog nooit gehoord heeft van Sinterklaas. Zijn juf en klasgenoten vertellen hem over de Sint en hij krijgt van de juf de opdracht om de mijter aan Sinterklaas terug te geven. Natuurlijk komen de bekende sinterklaasliedjes voorbij en hebben we de Sint zelf bereid gevonden om zijn opwachting te maken!
Productiehuis Het Gezelschap is een professioneel productiehuis dat jaarlijks gemiddeld drie bijzondere theaterprojecten realiseert met ervaren en onervaren amateurkunstenaars uit West-Friesland.
Kaarten voor de voorstelling zijn te reserveren via www.pakhuishoorn.nl. Kaarten voor volwassenen kosten €10,-, voor kinderen/CJP €7,50.

Artikel geplaatst op zaterdag 11 november 2017 - 15:02