Rodi

Restaurant De Nadorst presenteert de 'spelencarrousel'

(Afbeelding aangeleverd)

BLOKKER - Iedere dag staan bij restaurant De Nadorst in Blokker oud-Hollandse spellen klaar. Een ideale manier voor jong en oud om kennis te maken met het vermaak van vroeger.


Terug naar de tijd waar het niet draait om snelle computers, maar om vaardigheid, eindeloos geduld of juist een snelle maar doordachte strategische beslissing. Kortom, dé gelegenheid voor groot en klein om zijn of haar verborgen talenten aan te wenden. De Nadorst verzamelde een groot aantal spellen van ver voor grootmoeders tijd en combineerde deze tot een vermakelijk 'spelencarrousel'. Het gezelschap wordt gesplitst in groepjes van vier personen; per groepje ontvangen de deelnemers een scorelijst en gaan ze langs het spelcircuit. Er is onder meer een sjoelbak, in dit geval een haakse sjoelbak waarbij spelers om een hoekje moeten sjoelen. Ook een vierpersoons flipperkast ontbreekt niet: niet elektronisch, maar als hamertjesspel, dus de kunst is om allemaal om de tafel te staan en met de hamer de kogel op het spelbord te houden. Blokken verwijderen en stapelen, net zo lang tot de toren omvalt: dat is Jenga! En de leesbril hoeft niet op bij 'vier op een rij'; door zijn formaat zijn de schijven niet te missen. Met Kop van Jut - een spel met ballen - is het de bedoeling om de juiste bal in het hokje te krijgen. Genoeg spellen dus; voldoende om iedereen bezig te houden. Kinderen hebben altijd prijs!

De 'spelencarrousel' is dagelijks beschikbaar op reservering en te combineren met een lunch, diner of barbecue-arrangement. Deelname kost 5,50 euro per persoon inclusief groepsindeling, begeleiding en prijsjes. Restaurant De Nadorst is gevestigd aan Westerblokker 171 in Blokker, tel. 0229-232679
.

Artikel geplaatst op vrijdag 10 november 2017 - 10:00